Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Vi har tidligere skrevet om at Resetts kommentarfelt vokser raskt og engasjerer stadig flere. Personer fra hele det politiske spekteret følger med. Kommentarfeltet har blitt hyllet og fordømt. Resett er nå nettavisen med flest kommentarer i hele Norge – noe vi er stolte av.

annonse

Vi tror at mye av grunnen til at vi har hatt en såpass stor vekst er fordi vi setter ytringsfriheten høyest – og således har det høyt under taket. Slik vi ser det, er dette den eneste måten å diskutere de kompliserte politiske utfordringene Norge nå står ovenfor.

annonse

I løpet av de siste 30 dagene har vi til sammen fått inn 69.736 kommentarer – noe som utgjør et gjennomsnitt på ca. 2325 hver dag. Av disse sletter Resett i snitt rundt 1-2 prosent av kommentarene, avhengig av hvilke saker som blir publisert i løpet av døgnet. For en oversikt over hva slags kommentarer som blir sensurert, se her.

Selv om vi har sett en fin vekst den siste tiden, har Resett ambisjoner om å vokse enda mer. Vi ønsker derfor alle velkommen for å diskutere – så lenge de holder seg til reglene. Ja, til og med de som ikke kan fordra Resett. Velkommen skal dere være!

Sterk vekst

annonse
annonse

Under kan man se de eksakte tallene, altså perioden 15. september-15.oktober 2018 mot perioden 22. november-22. desember 2018.

Eksempel 1:

Skjermdump fra Disqus analytics 15. oktober 2018.

Mot

Skjermdump fra Disqus analytics 22. desember 2018.

Disse tallene innebærer en vekst på 10,5 % i antall leste artikler; en vekst på 15,8 % i antall leste kommentarer; og en vekst på 22,3 % i antall engasjementer (antall kommentarer publisert pluss antall opp- og nedstemminger)

Eksempel 2:

Skjermdump fra Disqus analytics 22. desember 2018.

Mot

Skjermdump fra Disqus analytics 22. desember 2018.

Disse tallene innebærer at Resett har sett en vekst på 14,9 % i antall personer som leser kommentarene; mens antall kommentatorer har holdt seg relativt stabilt med en reduksjon på ca. 1 %.

Ny rekord i antall kommentarer på en dag

I perioden 22. november-22. desember, har Resett slått en rekord med hele 5388 kommentarer lagt ut på en dag. Dette skjedde den 5. desember 2018, da debatten rundt FNs migrasjonspakt raste for fullt.

Skjermdump fra Disqus analytics 22. desember 2018.

Potensial for forbedring

Uansett hva du måtte mene om Resetts kommentarfelt, vil vi fortsette å gjøre vårt beste for beskytte det vi mener er det noe av det aller viktigste i et fungerende demokratisk samfunn – ytringsfriheten – så godt vi kan. Vi mener også fortsatt at vi har mye å lære og vil forsette med å gjøre vårt ytterste for å forbedre oss.

Resetts kommentarfelt er ikke gratis å opprettholde. Det modereres 21 timer i døgnet 7 dager i uka, og det koster. Hvis du ønsker å støtte Resett med å opprettholde et mest mulig fritt og aktivt kommentarfelt, kan du gjøre det her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.