Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro lover en instruks som skal sikre at borgere uten kriminelt rulleblad er i stand til å besitte skytevåpen.

Det opplyser den tidligere offiseren på Twitter lørdag. Høyrenasjonalisten Bolsonaro tas i ed 1. januar. Bolsonaros løfte om å gjøre det lettere for brasilianere å skaffe seg våpen, var sentralt i valgkampen.

I dag er besittelse av skytevåpen strengt regulert i Brasil. Sivile må gjennom en lang prosess, og salg av våpen er begrenset til små kalibre.

annonse

Likevel er vold utført med skytevåpen et stort problem i det søramerikanske landet. I 2017 ble over 63.000 mennesker drept i Brasil.

I en folkeavstemning i 2005 ble brasilianere spurt om de synes salg av skytevåpen burde forbys. Nesten 64 prosent stemte nei.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon