Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro lover en instruks som skal sikre at borgere uten kriminelt rulleblad er i stand til å besitte skytevåpen.

annonse

Det opplyser den tidligere offiseren på Twitter lørdag. Høyrenasjonalisten Bolsonaro tas i ed 1. januar. Bolsonaros løfte om å gjøre det lettere for brasilianere å skaffe seg våpen, var sentralt i valgkampen.

I dag er besittelse av skytevåpen strengt regulert i Brasil. Sivile må gjennom en lang prosess, og salg av våpen er begrenset til små kalibre.

Likevel er vold utført med skytevåpen et stort problem i det søramerikanske landet. I 2017 ble over 63.000 mennesker drept i Brasil.

I en folkeavstemning i 2005 ble brasilianere spurt om de synes salg av skytevåpen burde forbys. Nesten 64 prosent stemte nei.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.