Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO/AWAD AWAD
annonse

På torsdag kveld ble det rapportert at Ytringsfrihetsforbundet hadde rundet 500 ordinære medlemmer. Dette tallet er samtidig minstekravet for å søke offentlig støtte som livssynssamfunn. Men innmeldingene har fortsatt å strømme inn. Helge Lurås, som er president i YFO og også redaktør i Resett, sier at antallet kl. 23:45 fredag kveld er 875 ordinære medlemmer og 163 støttemedlemmer. Det gir et totalt antall på 1038.

annonse

– Vi er godt fornøyd med responsen så langt. 875 ordinære medlemmer på tre dager er ikke verst. Vi bør kunne klare mer enn tusen ordinære medlemmer før 2018 er omme, sier Lurås.

annonse

Han sier også at sosiale medier nå koker over av sinte reaksjoner fra det han omtaler som «Twitter-venstre».

– At vi registrere oss som livssynssamfunn og kommer til å søke offentlig støtte har fått dem til å se rødt. De er vant til at alle fellesskapets midler tilfaller dem selv, sier Lurås.

Han peker samtidig på Human-Etisk Forbund som en organisasjon som seiler under falsk flagg.

annonse
annonse

– Jeg tror det er mange av deres mer enn 80.000 medlemmer som ville fått sjokk hvis de visste hva Human-Etisk Forbund egentlig driver med. Lars Gule var i sin tid generalsekretær der, og det sier vel det meste. Gjennom sine medlemmer får HEF mer enn 80 millioner kroner hvert år fra det offentlige, sier Lurås.

Du kan melde deg inn i Ytringsfrihetsforbundet her.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.