Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

En syrer reagerer på at mannen som i romjulen ble siktet for konedrap ble løslatt etter at han i fjor ble varetektsfengslet for å drepe sin egen sønn. Vedkommende peker på kvinnesynet i mannens kultur som en avgjørende faktor.

annonse

Mannen fra Syria ble i 2017 varetektsfengslet og tiltalt for å ha drept sin egen fire måneder gamle sønn i februar 2017.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Mannens fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017.

Faren ble ifølge NTB først siktet for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap. Mannen har nektet straffskyld i denne saken.

Han ble likevel løslatt og fikk flytte hjem og var hjemme i romjulen 2018, sammen med kona og to barn.

annonse
annonse

Fredag 29. desember ble han på ny arrestert, nå for drapet på sin egen kone. Mannen har ikke latt seg avhøre og det er ikke klart hvordan han stiller seg til siktelsen.

Men syrere i Norge reagerer på at mannen ble løslatt og fikk lov til å flytte hjem til sin egen familie.

En syrer bosatt på Vestlandet traff mannen ved to anledninger, før han ble siktet for å ha drept sønnen.

annonse
Reklame

– Ut fra hvordan han snakket og oppførte seg, så virket det som han så på kvinner som slaver. Han hadde en reaksjonær holdning, sier mannen til Resett. 

– Jeg forstår ikke at norske myndigheter løslot ham. Kona skal ha forsvart ham etter drapet, men de burde vite at i den østlige kulturen så har ikke kvinnen noe hun skulle ha sagt. Hun var alltid redd for mannen sin og sa selvsagt ikke sannheten til politiet.

Han mener drapet kunne vært unngått.

– Nå må myndighetene forstår alvoret. Det er mange kvinner som jeg har møtt som lever i frykt for sine menn. De lider under et østlig tankesett, hvor kvinnen blir sett på som mindreverdig. Dessverre tør ikke jentene si fra og lever i frykt sammen med barna sine, i frykt for gamle tradisjoner og vane og familien forblir de stille. Det er en form for psykologisk vold, som noen ganger også ender opp med vold av verste sort.

På Facebook er det også flere andre som reagerer på drapet.

«Hvordan kunne han være løslatt?» skriver en person.

I Norge er det mange som blir utsatt for familedrap. Særlig de som ikke forstår det norske systemet og kvinners rettigheter, skriver en annen.

– Hvordan er det mulig at han drepte sin egen sønn og fortsatte å bo sammen med henne? spør en annen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.