Illustrasjonsbilde. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Rundt 70 000 innvandrere ble gitt oppholdstillatelse i Sverige i 2018. I tillegg kommer et nesten like stort antall som fikk oppholdstillatelse av andre grunner, som barn født i Sverige til foreldre med permanent oppholdstillatelse og kvoteflyktninger, fremgår det av en artikkel i den svenske nettavisen Fria Tider, som har studert statistikken til Migrasjonsverket.

Media forsøker å gi inntrykk av lav innvandring til Sverige. «Sterk reduksjon i antall asylsøkere», skriver for eksempel Gøteborg-Posten om fjorårets innvandring. Avisen mente at 21 502 asylsøkere som søkte om, men ikke ble tildelt, asyl – i fjor er et lavt antall, skriver nettavisen. I alt ble det imidlertid innvilget 132.696 oppholdstillatelser i 2018.

Av disse var 25 144 asylsøkere. 44.844 kom som resultat av reglene om familiegjenforening.  Bare gruppen «Barn» utgjorde 9.339. Opprinnelsesland domineres av Afghanistan, Eritrea, Syria, Irak, Iran, Somalia og Etiopia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon