Illustrasjonsbilde. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
annonse

Rundt 70 000 innvandrere ble gitt oppholdstillatelse i Sverige i 2018. I tillegg kommer et nesten like stort antall som fikk oppholdstillatelse av andre grunner, som barn født i Sverige til foreldre med permanent oppholdstillatelse og kvoteflyktninger, fremgår det av en artikkel i den svenske nettavisen Fria Tider, som har studert statistikken til Migrasjonsverket.

annonse

Media forsøker å gi inntrykk av lav innvandring til Sverige. «Sterk reduksjon i antall asylsøkere», skriver for eksempel Gøteborg-Posten om fjorårets innvandring. Avisen mente at 21 502 asylsøkere som søkte om, men ikke ble tildelt, asyl – i fjor er et lavt antall, skriver nettavisen. I alt ble det imidlertid innvilget 132.696 oppholdstillatelser i 2018.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Av disse var 25 144 asylsøkere. 44.844 kom som resultat av reglene om familiegjenforening.  Bare gruppen «Barn» utgjorde 9.339. Opprinnelsesland domineres av Afghanistan, Eritrea, Syria, Irak, Iran, Somalia og Etiopia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse