Illustrasjonsbilde. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
Del saken
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Rundt 70 000 innvandrere ble gitt oppholdstillatelse i Sverige i 2018. I tillegg kommer et nesten like stort antall som fikk oppholdstillatelse av andre grunner, som barn født i Sverige til foreldre med permanent oppholdstillatelse og kvoteflyktninger, fremgår det av en artikkel i den svenske nettavisen Fria Tider, som har studert statistikken til Migrasjonsverket.

Media forsøker å gi inntrykk av lav innvandring til Sverige. «Sterk reduksjon i antall asylsøkere», skriver for eksempel Gøteborg-Posten om fjorårets innvandring. Avisen mente at 21 502 asylsøkere som søkte om, men ikke ble tildelt, asyl – i fjor er et lavt antall, skriver nettavisen. I alt ble det imidlertid innvilget 132.696 oppholdstillatelser i 2018.

Av disse var 25 144 asylsøkere. 44.844 kom som resultat av reglene om familiegjenforening.  Bare gruppen «Barn» utgjorde 9.339. Opprinnelsesland domineres av Afghanistan, Eritrea, Syria, Irak, Iran, Somalia og Etiopia.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]