(AP Photo/Santi Palacios, File)
Del saken
 • 318
 •  
 •  
 •  
 •  

– Frankrike vil styrke vaktholdet langs kanalkysten og overvåke strender for å forhindre at migranter tar seg over til England, sier innenriksminister Christophe Castaner til France24.

Over 500 båtmigranter, for det meste iranere, krysset Den engelske kanal i 2018. Dette er et av verdens mest trafikkerte farvann. 276 klarte å komme seg over, mens 228 ble tatt av franske myndigheter. Av de 500 var det 80 prosent som forsøkte å krysse kanalen i desember.

Les også: Migranter velger sjøveien til Storbritannia

– Vi må få satt en stopper for denne båttrafikken, den er ikke bare ulovlig, den er også livsfarlig, sier innenriksminister Christophe Castaner.

«Jungle de Calais» var en overfylt migrantleir i Calais. De snek seg ombord i lastebiler, ferger og tog over til England. Men i 2016 ble den revet av fransk politi.

Etter rivingen ble forsøkene på å komme seg over kanalen til Storbritannia redusert. I 2018 tok det seg opp igjen, og da med bruk av båter. Likevel er antallet bare en brøkdel av de som forsøker å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika og Tyrkia.

Les også: Åtte migranter reddet fra gummibåt i Den engelske kanal

Brexit ligger også som et politisk bakteppe i saken.

EU og Storbritannia er i sluttforhandlinger om en løsrivelse, og innvandring var en av hovedsakene til at britene ville ut av EU. Om noen måneder blir kanskje den franske kanalkysten EUs yttergrense. Men det er ikke lenger enn 33,8 kilometer fra Calais til Dover.

På den andre siden av kanalen har Storbritannia satt inn marinen og flyvåpenet for å stoppe trafikken av båtmigranter.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 318
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]