(AP Photo/Santi Palacios, File)
annonse

– Frankrike vil styrke vaktholdet langs kanalkysten og overvåke strender for å forhindre at migranter tar seg over til England, sier innenriksminister Christophe Castaner til France24.

annonse

Over 500 båtmigranter, for det meste iranere, krysset Den engelske kanal i 2018. Dette er et av verdens mest trafikkerte farvann. 276 klarte å komme seg over, mens 228 ble tatt av franske myndigheter. Av de 500 var det 80 prosent som forsøkte å krysse kanalen i desember.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Les også: Migranter velger sjøveien til Storbritannia

– Vi må få satt en stopper for denne båttrafikken, den er ikke bare ulovlig, den er også livsfarlig, sier innenriksminister Christophe Castaner.

«Jungle de Calais» var en overfylt migrantleir i Calais. De snek seg ombord i lastebiler, ferger og tog over til England. Men i 2016 ble den revet av fransk politi.

annonse
annonse

Etter rivingen ble forsøkene på å komme seg over kanalen til Storbritannia redusert. I 2018 tok det seg opp igjen, og da med bruk av båter. Likevel er antallet bare en brøkdel av de som forsøker å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika og Tyrkia.

Les også: Åtte migranter reddet fra gummibåt i Den engelske kanal

annonse
Reklame

Brexit ligger også som et politisk bakteppe i saken.

EU og Storbritannia er i sluttforhandlinger om en løsrivelse, og innvandring var en av hovedsakene til at britene ville ut av EU. Om noen måneder blir kanskje den franske kanalkysten EUs yttergrense. Men det er ikke lenger enn 33,8 kilometer fra Calais til Dover.

På den andre siden av kanalen har Storbritannia satt inn marinen og flyvåpenet for å stoppe trafikken av båtmigranter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.