Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó. (AP Photo/Valentina Petrova)
Del saken
 • 2.3K
 •  
 •  

Ungarn fører en innvandringspolitikk som er motstykket til Sveriges. De vil verne om sitt land og sin kultur. De har valgt en annen vei enn Sverige og vil bevare sin nasjon slik den er, og det også i fremtiden. Det er skapt et press fra EU som vil tvinge dem til å ta i mot innvandrere. Men Ungarn nekter. 

annonse

Annonse

Sveriges utenriksminister Margot Wallström uttalte til den svenske avisen Dagens Nyheter at Ungarns innvandringspolitikk var «problematisk» og at den forhindret EU til å snakke med «en stemme». –

Les også: Ungarn kaller Sveriges ambassadør inn på teppet

annonse

Annonse

Her er et kort klipp der Margot Wallström blir intervjuet av CNN om Sveriges innvandringspolitikk.

annonse

Annonse

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó svarer følgende på kritikken:

– Den svenske innvandrinspolitikken har ført Sverige inn i en tilstand av politisk usikkerhet, og enda har ikke landet fått en ny regjering. Til tross for dette mener Margot Wallström at det er riktig å kritisere Ungarn. Det ungarske folk har valgt Orbán-regjeringen med stort flertall tre ganger.

Les også: – Ungarn har sin historie, sin kultur og sine tradisjoner, og det ønsker vi å bevare

annonse

Annonse

Den innvandringsvennlige svenske ministeren anklager Ungarn for å ikke følge opp EUs enhet, men hennes eget land er dypt splittet. De innvandringsliberale tolererer bare meninger som passer dem selv. I så måte kan vi forsikre Sveriges utenriksminister: Vi vil bevare Ungarn som et ungarsk land, skriver Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó på departementets hjemmeside.

Péter Szijjártó blir intervjuet av BBC om Ungarns innvandringspolitikk.

 


Del saken
 • 2.3K
 •  
 •  
 •  
  2.3K
  Shares
 • 2.3K
 •  
 •  
annonse

Les også: