Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó. (AP Photo/Valentina Petrova)
Del saken
 • 2.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Ungarn fører en innvandringspolitikk som er motstykket til Sveriges. De vil verne om sitt land og sin kultur. De har valgt en annen vei enn Sverige og vil bevare sin nasjon slik den er, og det også i fremtiden. Det er skapt et press fra EU som vil tvinge dem til å ta i mot innvandrere. Men Ungarn nekter. 

Sveriges utenriksminister Margot Wallström uttalte til den svenske avisen Dagens Nyheter at Ungarns innvandringspolitikk var «problematisk» og at den forhindret EU til å snakke med «en stemme». –

Les også: Ungarn kaller Sveriges ambassadør inn på teppet

Her er et kort klipp der Margot Wallström blir intervjuet av CNN om Sveriges innvandringspolitikk.

Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó svarer følgende på kritikken:

– Den svenske innvandrinspolitikken har ført Sverige inn i en tilstand av politisk usikkerhet, og enda har ikke landet fått en ny regjering. Til tross for dette mener Margot Wallström at det er riktig å kritisere Ungarn. Det ungarske folk har valgt Orbán-regjeringen med stort flertall tre ganger.

Les også: – Ungarn har sin historie, sin kultur og sine tradisjoner, og det ønsker vi å bevare

Den innvandringsvennlige svenske ministeren anklager Ungarn for å ikke følge opp EUs enhet, men hennes eget land er dypt splittet. De innvandringsliberale tolererer bare meninger som passer dem selv. I så måte kan vi forsikre Sveriges utenriksminister: Vi vil bevare Ungarn som et ungarsk land, skriver Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó på departementets hjemmeside.

Péter Szijjártó blir intervjuet av BBC om Ungarns innvandringspolitikk.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]