Bedriften Matpunkt ønsker å importere kylling slaktet halal, uten bedøvelse. Pixabay, Free-Photos
annonse

I Belgia har parlamentet i Flandern vedtatt å forby halal- og kosherslakt uten bedøvelse. Forbudet trådte i kraft 1. januar i år. Den vallonske regionen følger opp i august. Dette rapporterer bl.a. det svenske nettstedet Samhällsnytt.

annonse

Dette er forøvrig samme regler som gjelder i Norge: Alle dyr skal bedøves før slakting. Det er altså ingen stor nyhet. Men reaksjonene på vedtaket er allikevel store.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Dyrevernere jubler selvsagt, de ser på slike religiøse slaktemetoder som barbarisk. Mens religiøse talsmenn reagerer som ventet negativt.

Rabbineren Pinchas Goldschmidt, som er leder for Conference of European Rabbis, sier til Israelnationalnews.com at dette er en trist dag for jøder i Europa, og en trist dag for religionsfriheten. Dette vil tvinge det jødiske samfunnet i for eksempel Antwerpen til å importere korrekt slaktet kjøtt fra utlandet. Goldschmidt sier videre:

– Hovedstaden i Europa har med sine lover og mangel på respekt for minoriteter bevist at radikal islam har vunnet.

annonse
annonse

Uttalelsen virker noe merkelig i denne sammenheng, siden dette forbudet også rettes mot halal-slakt.

Resett avslørte i desember at en muslimsk nisjebedrift hadde planer om å selge kylling som var håndslaktet uten bedøvelse her til lands. Ulf Leirstein (FrP) har ytret et ønske om forbud mot slik import.

Også i Sverige er det tillatt med import av kjøtt som er slaktet etter halal- og kosherreglene, altså uten bedøvelse. Sverigedemokratene har tatt til orde for å forby slik import. Mens Fredrik Reinfeldt tilsynelatende ville gå motsatt vei, og tillate slik slakting i Sverige.

annonse
Reklame

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.