Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk Senter mener påstanden om at de ønsker straffeforføling av Hege Storhaug er en falsk nyhet. De innrømmer også at Hege Storhaug egentlig har ytringsfrihet.

– Problemet er at dette ikke står i vår rapport til FN. Både Rustad og Storhaug har basert artiklene sine på en feillesning hvor de blander sammen to påfølgende kapitler. I kapittelet som omhandler straffeloven er Storhaug ikke nevnt, simpelthen fordi hun ikke hører hjemme der.

– Storhaug er en sentral aktør når det gjelder spredning av fordommer mot muslimer, men straffbare er synspunktene hennes ikke, skriver Antirasistisk Senter på sin hjemmeside.

annonse

Resett ble også hengt ut i den samme rapporten: Antirasistisk Senter skal nå sladre på Resett til selveste FNs rasediskrimineringskomité

Antirasistisk senter sier at rapporten er en bekymringmelding fra «sivilsamfunnet», altså et knippe statsstøttede organisasjoner. Samt at FN ikke har politimyndighet.

– Kort sagt: Ikke har vi anmeldt henne, og ikke har vi noen planer om det. Ikke ønsker vi henne etterforsket heller, og ikke mener vi hun bør fengsles. Vi har ikke sett noen uttalelser fra henne som er eller bør være straffbare.

Men likevel føler de at Hege Storhaug en fare som må bekjempe.

annonse

– Storhaug er utelukkende omtalt i rapporten som en eksponent for en type islamofobe/muslimfiendtlige holdninger som samfunnet bør søke å motvirke gjennom opplysnings- og holdningsarbeid, skriver de.

Antirasistisk Senter er kritisk til at Document-redaktøren og Storhaug ikke har kontaktet dem før de løfter saken offentlig.

– Helt uvanlig at Rustad og Storhaug tillegger folk synspunkter de ikke har, er det for så vidt ikke, skriver de.

– Hadde de ønsket å vite hva vi faktisk mener, kunne de bare ha spurt oss. Det har de selvsagt ikke gjort.

Det hører med at Antirasistisk Senter ikke kontaktet Resett før Resett ble omtalt i rapporten de sendte til FN.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon