Sea Watch 3. 5 januar 2019. Foto: FEDERICO SCOPPA / AFP
Del saken
 • 723
 •  
 •  
 •  
 •  

Ingen land vil ta imot de 32 migrantene som det tyske redningsskipet Sea Watch 3 plukket opp utenfor Libya, skriver Reuters.

Det er vinter og dårlig vær, migrantene er sjøsyke og Reuters kan rapportere om stor frustrasjon. Skipet er ikke ønsket i noen land og hun har ligget utenfor Malta siden 22. desember. En migrant hoppet overbord og ville svømme i land, men besetningen fikk fisket ham opp igjen. Før kunne skipene seile til Italia og sette migrantene av der. Men etter første juni, fikk Italia en ny regjering, og Salvini nekter skipene å anløpe italienske havner.

Les også: Salvini truer med å sende båtmigranter tilbake til Libya

Sea Watch 3. (Photo by FEDERICO SCOPPA / AFP)

Spania har tatt imot noen, men nå har de blitt tause, Frankrike vil ikke ha dem, og ei heller noen av landene nord for Alpene. Redningsskipet Sea Watch 3 venter i Middelhavet og tiden går.

– Vi skjønner ikke hva som skjer, vi er ikke fisk, vi er ikke haier, vi er mennesker som alle andre. Vi har lagt ut på denne ferden, vi har risikert våre liv for å kommer til Europa og nå som vi har ankommet Europa, så blir vi avvist, sier Bob Kiangala fra Kongo til Reuters.

En rekke organisasjoner, blant annet Amnesty og International Organization for Migration (IOM) har lagt press på EU om å ta imot båtmigrantene. Men den eneste som har svart på forespørselen, var italieneren Matteo Salvini.

Les også: Marokkansk marine åpnet ild mot migrantbåt

Matteo Salvini. (Fabio Di Pietro/ANSA via AP)

Han skrev følgende på Facebook.

– Italia tar ikke imot flere skip, menneskesmugling må bekjempes. Folk som rømmer fra krig kan komme til Italia med fly, ikke med båt. Vi kan sende medisiner, mat og klær. Men nå er det nok med denne utpressingen. Jeg har ikke ombestemt meg.

16 årige Achuil Abdallah som har reist alene fra Sør-Sudan følte en lettelse da de dro med båt ut fra Libya og håper at han snart kommer på land igjen og sier til Reuters.

– Vi trenger alle hjelp.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 723
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]