Sea Watch 3. 5 januar 2019. Foto: FEDERICO SCOPPA / AFP
annonse

Ingen land vil ta imot de 32 migrantene som det tyske redningsskipet Sea Watch 3 plukket opp utenfor Libya, skriver Reuters.

annonse

Det er vinter og dårlig vær, migrantene er sjøsyke og Reuters kan rapportere om stor frustrasjon. Skipet er ikke ønsket i noen land og hun har ligget utenfor Malta siden 22. desember. En migrant hoppet overbord og ville svømme i land, men besetningen fikk fisket ham opp igjen. Før kunne skipene seile til Italia og sette migrantene av der. Men etter første juni, fikk Italia en ny regjering, og Salvini nekter skipene å anløpe italienske havner.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Les også: Salvini truer med å sende båtmigranter tilbake til Libya

Sea Watch 3. (Photo by FEDERICO SCOPPA / AFP)

Spania har tatt imot noen, men nå har de blitt tause, Frankrike vil ikke ha dem, og ei heller noen av landene nord for Alpene. Redningsskipet Sea Watch 3 venter i Middelhavet og tiden går.

– Vi skjønner ikke hva som skjer, vi er ikke fisk, vi er ikke haier, vi er mennesker som alle andre. Vi har lagt ut på denne ferden, vi har risikert våre liv for å kommer til Europa og nå som vi har ankommet Europa, så blir vi avvist, sier Bob Kiangala fra Kongo til Reuters.

annonse
annonse

En rekke organisasjoner, blant annet Amnesty og International Organization for Migration (IOM) har lagt press på EU om å ta imot båtmigrantene. Men den eneste som har svart på forespørselen, var italieneren Matteo Salvini.

Les også: Marokkansk marine åpnet ild mot migrantbåt

Matteo Salvini. (Fabio Di Pietro/ANSA via AP)

Han skrev følgende på Facebook.

annonse
Reklame

– Italia tar ikke imot flere skip, menneskesmugling må bekjempes. Folk som rømmer fra krig kan komme til Italia med fly, ikke med båt. Vi kan sende medisiner, mat og klær. Men nå er det nok med denne utpressingen. Jeg har ikke ombestemt meg.

16 årige Achuil Abdallah som har reist alene fra Sør-Sudan følte en lettelse da de dro med båt ut fra Libya og håper at han snart kommer på land igjen og sier til Reuters.

– Vi trenger alle hjelp.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.