Biskop i Møre bispedømme Ingeborg Midttømme er også ein av dei femti kvinnene som skal skriva om Luther og reformasjonen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / NPK)
Del saken
 • 3.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Biskop Ingeborg Midtømme i Møre bispedømme ivrer for å ta imot flere flyktninger. 

– Nei, innvandrere tar ikke jobbene våre. De skaper nye. Og de tar jobber nordmenn ikke ønsker, hvor de bidrar til verdiskapning og til å styrke omsorgen. Hvem skulle overtatt for alle som er ansatt i sykehjemmene? sier Midtømme i et intervju med Klassekampen tirsdag 8. januar.

Biskopen er regnet som konservativ i kirkepolitisk sammenheng, men i intervjuet med Klassekampen plasserer hun seg på «3» på skalaen over hvor innvandringsliberal hun er, hvor 0 er mest liberal og 10 mest restriktiv.

– Når vi hører statsministerens tale om at vi må få flere barn i landet, samtidig som det står mennesker i kø med beskyttelsesbehov – kvinner og barn som lever i uverdige forhold i flyktningleirer – så bør vi se at vi har ressurser og muligheter til å ta imot flere. Dette er mennesker vi bør se som en ressurs i neste runde, ikke som en utgift eller belastning, sier hun.

Intervjuet er en del av Klassekampens serie om de norske elitene. Blant dem som faller inn under forskernes definisjon av eliten, er i alt 127 personer i Den norske kirke, ifølge avisen.

Les også: Afrikansk kardinal advarer mot innvandring til Europa

Det er ikke første gang kirken åpner armene for høyere innvandring. Under flyktningkrisen i 2015 sa preses for bispemøtet Helga Haugland Byfuglien at Norge måtte åpne dørene:

– Vår regjering og kommuner må også økonomisk ta større ansvar for den strømmen av hjemløse som banker på vår dør, sa preses ifølge Dagen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]