Biskop i Møre bispedømme Ingeborg Midttømme er også ein av dei femti kvinnene som skal skriva om Luther og reformasjonen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / NPK)
annonse

Biskop Ingeborg Midtømme i Møre bispedømme ivrer for å ta imot flere flyktninger. 

annonse

– Nei, innvandrere tar ikke jobbene våre. De skaper nye. Og de tar jobber nordmenn ikke ønsker, hvor de bidrar til verdiskapning og til å styrke omsorgen. Hvem skulle overtatt for alle som er ansatt i sykehjemmene? sier Midtømme i et intervju med Klassekampen tirsdag 8. januar.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Biskopen er regnet som konservativ i kirkepolitisk sammenheng, men i intervjuet med Klassekampen plasserer hun seg på «3» på skalaen over hvor innvandringsliberal hun er, hvor 0 er mest liberal og 10 mest restriktiv.

– Når vi hører statsministerens tale om at vi må få flere barn i landet, samtidig som det står mennesker i kø med beskyttelsesbehov – kvinner og barn som lever i uverdige forhold i flyktningleirer – så bør vi se at vi har ressurser og muligheter til å ta imot flere. Dette er mennesker vi bør se som en ressurs i neste runde, ikke som en utgift eller belastning, sier hun.

annonse
Reklame

Intervjuet er en del av Klassekampens serie om de norske elitene. Blant dem som faller inn under forskernes definisjon av eliten, er i alt 127 personer i Den norske kirke, ifølge avisen.

Les også: Afrikansk kardinal advarer mot innvandring til Europa

Det er ikke første gang kirken åpner armene for høyere innvandring. Under flyktningkrisen i 2015 sa preses for bispemøtet Helga Haugland Byfuglien at Norge måtte åpne dørene:

– Vår regjering og kommuner må også økonomisk ta større ansvar for den strømmen av hjemløse som banker på vår dør, sa preses ifølge Dagen.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.