Illustrasjonsfoto: AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA
annonse
annonse

Politisk korrekt satire er en sjølmotsigelse. Når VGs «Vredens Gnag» tar fram søppelposen for å beskrive virksomheten i kommentarfeltene  – som alle store hovedstrømsmedier nå har stengt – er det vanskelig å falle under bordet av latterkrampe. Det politiske ærendet blir litt for tydelig.

Tabloidavisas grunnidé var folkeligheten, på godt og vondt. Nå har VG og den globalistiske makteliten felles fiender. VGs (tidligere) lesere er blitt til Hillary Clintons «basket of deplorables». Det er de som skal hånes, latterliggjøres og jages ut av det «gode» selskap. Med alle  midler. Sjikane inkludert.

– Folk kan skrike hatprat, alternative fakta, banning, rasisme, idioti og trolling ned i små poser, og så kommer søppelbilen og henter dem på tirsdager, tillegges statsminister Erna Solberg i en fiktiv uttalelse. Morsomt? Tja, kommer nok helt an på øyet som leser.

annonse

Rød pose til konspirasjonsteoretikere. Grønn pose til klimaskeptikere. Brun pose til rasister.

«Etter at kommentarene er samlet inn, blir de kjørt til et sted langt ute i skogen der ingen hører dem.» Vredens Gnag har full radardekning. De har fått med alle vesentlige grupper som den politiske, økonomiske og kulturelle makteliten synes det er greit å le av.

Her skal ikke åpne kommentarfelt bli noe konkurransefortrinn, nei.

annonse

Satire eller ikke. Hvis Vredens Gnag hadde omtalt f. eks. innvandrere på tilsvarende nedlatende måte, ville de ha hatt Antirasistisk Senter, Eivind Trædal, medstrømsmediene, likestillingsombudet, diskrimineringsombudet og hele skokken av meningspoliti på nakken før den elektroniske trykksverta var tørr, og det går fort.

Artikkelen kunne godt ha vært skrevet av VGs vaktsjef Ken Andre Ottesen, som har gjort kampen mot alternative medier til sitt nyttårsforsett. Det hadde kanskje vært mer naturlig å satse på å få leserne tilbake til egen avis, framfor å snakke ned konkurrentene?

Dagens Næringsliv kunne før jul fortelle at Dagbladets papiropplag synker ned mot 20 000, mens VG svever mellom 40 000 og 50 000 på ukedagene. Det er ca. 10 prosent av velmaktstida. Nyheten ble grundig tiet i hjel av forståelsesfulle kollegaer. Begge aviser sliter med å ta betalt for digitalutgavene.

Bakgrunnen for satireartikkelen er trolig at Nettavisen som siste større PK-avis med øyeblikkelig virkning stengte sitt kommentarfelt sist uke. Den nye eieren Amedia har vel gitt klar beskjed.

Redaktør Gunnar Stavrum har i ettertid forsøkt å framstille stengningen som en stor suksess. Hundre tusen ekstra unike brukere strømmet til, antydningsvis i lettelse over å være kvitt de forferdelige kommentarfeltene. Det er nok snarere snakk om det ene kvarteret med verdensberømmelse.

For Nettavisen kan det bli lenge til neste gang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon