Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Nettavisen-Stavrum påstod at deres 20. best leste sak hver dag blir lest av like mange lesere som Resett har i løpet av en uke.

annonse

Det startet med en mail fra Gunnar Stavrum til en leser som skrev til ham etter at han hadde stengt Nettavisens kommentarfelt.

Det var etter at Stavrum hadde skrytt av at lesertallene hadde bykset opp etter at avisen stengte kommentarfeltene.

Gale tall

Lurås hadde skrevet en kommentar der han påpekte at det neppe var slik at økte lesertall hadde sammenheng med at leserne responderte positivt på lukkingen av kommentarfeltet.

Stavrum avviste overfor leseren som skrev til ham at Resett-redaktør Helge Lurås sin kommentar om det Amedia-eide mediets lesertall etter at de stengte kommentarfeltene.

Må dessverre skuffe den ikke så lure Lurås om at vi fortsatte med rekordtrafikk både på søndag og mandag (og da var det neppe mange som klikket på lenker om denne saken).

Og for å sette ting i relieff: Resett har (etter tallene de selv oppgir) omtrent like mange lesere per uke som vi har på en middels god sak på en dag, skrev han videre.

Torsdag gjentok han samme påstand overfor Medier24.

– Når man ser lesertallene til Resett – og dette vil jeg bli sitert rett på – ser jeg at de på en uke har de samme som vi har på den 20. best leste saken vi har per dag. Og vi produserer 120 saker i døgnet. De er en total bagatell som tillegges for mye vekt.

Stavrum sikter til Resetts egenrapporterte lesertall på egen nettside, skriver Medier24.

– Tallmessig er det en bagatell

Resett har imidlertid rundt 40.000 lesere daglig og 130.000 ukentlig.

På e-post svarer Stavrum slik på spørsmål om det virkelig stemmer at Nettavisens 20. best leste sak en gjennomsnittlig dag har 130.000 lesere, svarer han slik.

Nei, 130.000 er på nivå med våre best leste saker en enkelt dag.

Tidligere har Resett vært lite transparente på lesertall, så mitt utsagn refererte til tall som tidligere har vært kommunisert.

Men du sa dette var tall hentet fra våre sider?

Nei, jeg sa det i forbifarten i et intervju som handlet om noe annet. Men sammenligningen var myntet på et tall gjengitt i mediene for en tid tilbake.

Stavrum kvitterte tilbake med et spørsmål:

Vil dere være åpne på lesertallene deres fremover?

Resetts journalist og redaksjonssjef besvarte spørsmålet slik:

Det er ikke noe prinsipp om ikke å være det. Vi oppga tall for lesere per dag i fjor høst i en artikkel.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.