Dagbladets Inger Merete Hobbelstad velger å rette fokuset mot Resett etter stygg twitter-melding som omhandlet savnede Anne-Elisabeth Hagen.
annonse

Den erfarne Dagbladet-journalisten Inger Merete Hobbelstad forsvarer personer som legger ut konspirasjonsteorier om den savnede Anne-Elisabeth Hagen (68).

annonse

Politiet har i det stille drevet en hemmelig etterforskning av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning 31. oktober i fjor. De mener 68-åringen er blitt kidnappet av kriminelle med et økonomisk motiv. Kidnapperne skal ha framsatt et krav om 85 millioner kroner i løsepenger betalt i kryptovalutaen Monero.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Kort tid etter at nyheten ble kjent i norske medier ble det spekulert på Twitter at familien til Hagen kan selv ha iscenesatt kidnappingen.

– Ok men denne krimmen har jeg sett, det er ektemannen som står bak kidnappingen av en eller annen grunn og han kommer til å fucke opp, eller så er det kona som er lei og “kidnappet” seg selv, terningkast 3 uansett, skrev en kvinne.

annonse
Reklame

Meldingen fikk tommel opp av flere personer, deriblant lærere og journalister. Resett kontaktet flere av disse i håp om å få en uttalelse, men ingen ønsket å stille til intervju.

En av de som nå reagerer på at Resett fokuserer på twitter-meldingen er Dagbladet-journalist Inger Merete Hobbelstad.

Hun skriver på Facebook at hun mener kommentaren som ble lagt ut på twitter var satire og at dette er noe som folk må få lov til å spøke med, selv om familien til den savnede kvinnen er i en vanskelig situasjon.

– Satire, hils på virkelighet og kast inn håndkleet. Noen har lyst til å ha det litt gøy med kidnappingssaken og legger ut en tweet, skriver hun og vedlegger den ufølsomme twitter-meldingen, før hun angriper Resett:

– Resett begynner deretter å ringe opp de som har likt tweeten for å finne ut hvorfor de støtter en «konspirasjonsteori». Hva angår kidnappingen, så får det være opp til hver enkelt om de setter pris på eller ikke setter pris på humor i den forbindelse.

I kommentarfeltet skriver en mann at han har delt den opprinnelige twitter-meldingen på trass fordi han misliker Resett. En annen som er sint på Resett er den tidligere journalisten Harald Klungtveit.

– Det er bare å gratulere Lars Akerhaug med å ha startet sin redaksjonssjefgjerning med å lage lister over innbilte venstreradikale. Går strålende dette, skriver Klungtveit og henviser til Akerhaugs sak.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse