Dagbladets Inger Merete Hobbelstad velger å rette fokuset mot Resett etter stygg twitter-melding som omhandlet savnede Anne-Elisabeth Hagen.
Del saken
 • 550
 •  
 •  
 •  
 •  

Den erfarne Dagbladet-journalisten Inger Merete Hobbelstad forsvarer personer som legger ut konspirasjonsteorier om den savnede Anne-Elisabeth Hagen (68).

Politiet har i det stille drevet en hemmelig etterforskning av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning 31. oktober i fjor. De mener 68-åringen er blitt kidnappet av kriminelle med et økonomisk motiv. Kidnapperne skal ha framsatt et krav om 85 millioner kroner i løsepenger betalt i kryptovalutaen Monero.

Kort tid etter at nyheten ble kjent i norske medier ble det spekulert på Twitter at familien til Hagen kan selv ha iscenesatt kidnappingen.

– Ok men denne krimmen har jeg sett, det er ektemannen som står bak kidnappingen av en eller annen grunn og han kommer til å fucke opp, eller så er det kona som er lei og “kidnappet” seg selv, terningkast 3 uansett, skrev en kvinne.

Meldingen fikk tommel opp av flere personer, deriblant lærere og journalister. Resett kontaktet flere av disse i håp om å få en uttalelse, men ingen ønsket å stille til intervju.

En av de som nå reagerer på at Resett fokuserer på twitter-meldingen er Dagbladet-journalist Inger Merete Hobbelstad.

Hun skriver på Facebook at hun mener kommentaren som ble lagt ut på twitter var satire og at dette er noe som folk må få lov til å spøke med, selv om familien til den savnede kvinnen er i en vanskelig situasjon.

– Satire, hils på virkelighet og kast inn håndkleet. Noen har lyst til å ha det litt gøy med kidnappingssaken og legger ut en tweet, skriver hun og vedlegger den ufølsomme twitter-meldingen, før hun angriper Resett:

– Resett begynner deretter å ringe opp de som har likt tweeten for å finne ut hvorfor de støtter en “konspirasjonsteori”. Hva angår kidnappingen, så får det være opp til hver enkelt om de setter pris på eller ikke setter pris på humor i den forbindelse.

I kommentarfeltet skriver en mann at han har delt den opprinnelige twitter-meldingen på trass fordi han misliker Resett. En annen som er sint på Resett er den tidligere journalisten Harald Klungtveit.

– Det er bare å gratulere Lars Akerhaug med å ha startet sin redaksjonssjefgjerning med å lage lister over innbilte venstreradikale. Går strålende dette, skriver Klungtveit og henviser til Akerhaugs sak.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 550
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]