Sumaya Jirde Ali. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del

Kjære Sumaya Jirde Ali,

annonse

Jeg er en eldre hvit etnisk nordmann, den rasen du hater aller mest. Mange av oss begynte å jobbe som 15-åringer, og mange av oss i handelsflåten. Vi jobbet lange dager og var månedsvis borte fra familien for å skaffe oss et levebrød og kapital til å bygge landet.

I dag er vi pensjonister og ser at landet fylles opp av mennesker som ikke ønsker å integreres, men som viderefører en kultur som kun fører til segregering og en enorm belastning på vårt velferdssystem. Dere forlanger at vi skal godta idelogien islam, sharialover og islamsk uniformering. En ideologi som kun fører til krig og faenskap.

Sumaya Jirdi Ali, jeg blir fysisk uvel av denne utviklingen. Hver gang jeg møter en kvinne med hijab – og det har blitt veldig ofte – føler jeg meg uvel. Hva er i ferd med å skje med landet vårt?   Kall meg gjerne rasist siden jeg avskyr både islam og nazisme. Men er du også rasistisk siden du ikke kan godta våre synspunkter? Det er vel ingen som er mindre tolerante enn mange muslimer?

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Les også: Raser mot Frp-utspill: – Blir fysisk uvel

Du kom til landet vårt som flyktning – fordi dette var et godt og velfungerende land. Men nå kan vi se at ting ikke fungerer så godt lenger. Vi føler oss rett og slett utnyttet når mange av dere ikke yter men bare nyter. Dere har en tradisjon med store familier. Slik var det i Norge også for 100 år siden. Men prinsippet var at man skulle være selvhjulpen. Ikke at andre skulle ta den økonomiske belastningen. Kan du se forskjellen – og utfordringen?

Det blir en utfordring for dere, like mye som for oss, når dere ikke er i stand til gi barna deres samme levestandard/oppvekstvilkår som etniske nordmenn – noe mange av dere forlanger. Jeg ønsker at dere alle sammen skal ha det bra, men synes å se at mange av dere ikke helt forstår hva som kreves.

Les også: Å snakke om befolkningsutviklingen er det nye innvandringstabuet

Ja, jeg blir litt indignert når dere reiser tilbakepå ferie til landet dere har flyktet fra, sender barna deres tilbake på skole. Og hvem er det som betaler?

annonse

Kjære Sumaya Jirdi Ali, vær litt mer ydmyk overfor oss som har gitt dere denne muligheten og prøv å forstå at vi gjerne vil beholde landet vårt slik det har vært – uten islamsk kulturkollisjon.

Øivind Fremsæter

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører