Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Resett omtalte for to dager siden bølgen av barnevoldtekter i Uleåborg i Finland. Det har nå spredd seg til hovedstaden Helsingfors. Lørdag kveld arresterte politet i byen tre personer med utenlandsk bakgrunn mistenkt for grov voldtekt og grov seksuell utnyttelse av et barn.

annonse

Politiet tror at overgrepene i Helsingborg har skjedd flere ganger i perioden mellom 1. november i fjor og 9. januar i år.

I desember i fjor opplyste politiet i Uleåborg at de utredet i alt fem ulike overgrepssaker der ofrene er jenter i alderen 13 til 15 år. Seksuell lavalder i Finland er 16 år. Fredag informerte politiet om fire nye tilfeller av overgrep mot jenter under 15 år.

Mistankene gjelder voldtekt, grov seksuell utnyttelse av barn og seksuell utnyttelse av barn. Samtlige mistenkte har utenlandsk bakgrunn. Statsminister Juha Sipilä har bekreftet at hendelsene i Uleåborg og Helsingfors kommer til å bli tema på en regjeringskonferanse i løpet av denne uka.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.