Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

Resett omtalte for to dager siden bølgen av barnevoldtekter i Uleåborg i Finland. Det har nå spredd seg til hovedstaden Helsingfors. Lørdag kveld arresterte politet i byen tre personer med utenlandsk bakgrunn mistenkt for grov voldtekt og grov seksuell utnyttelse av et barn.

Politiet tror at overgrepene i Helsingborg har skjedd flere ganger i perioden mellom 1. november i fjor og 9. januar i år.

I desember i fjor opplyste politiet i Uleåborg at de utredet i alt fem ulike overgrepssaker der ofrene er jenter i alderen 13 til 15 år. Seksuell lavalder i Finland er 16 år. Fredag informerte politiet om fire nye tilfeller av overgrep mot jenter under 15 år.

annonse

Mistankene gjelder voldtekt, grov seksuell utnyttelse av barn og seksuell utnyttelse av barn. Samtlige mistenkte har utenlandsk bakgrunn. Statsminister Juha Sipilä har bekreftet at hendelsene i Uleåborg og Helsingfors kommer til å bli tema på en regjeringskonferanse i løpet av denne uka.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon