Illustrasjonsfoto: Morten Holm / SCANPIX .

Da to grafiker ansatt i Dagbladet i 32 år kom på jobb satt det ansatte fra morselskapet Aller på pultene deres. De to grafikerne var eneste som ikke ble overflyttet til Aller Media ved en omorganisering av Dagbladet, skriver Klassekampen.

annonse

– Kan en bedrift si opp to ansatte som har vært der i over 30 år, og sette inn en vikar fra søsterselskapet uten den samme erfaringen, spør LO-advokat Alexander Cascio.

Les også: Dagbladet rigger om – kan få pressestøtte

– Vi har jo respekt for at papiravisa faller i opplag og at det er behov for å rasjonalisere, det har jo papiravisene gjort i lang tid. Men det er særlig måten det gjøres på. Dette kunne vært gjort på så mange andre måter, sier advokaten.

Dagbladet ønsker ikke å uttale seg mens saken er i rettssystemet. Til Klassekampen sier likevel ansvarlig redaktør Aleksandra Beverfjord følgende:

Les også: Alexandra Beverfjord blir Dagbladet-redaktør

– Det er sterkt beklagelig at denne saken ikke har latt seg løse før den nå er gått til retten. Jeg ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere av respekt for rettsbehandlingen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.