Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
annonse

Oslo katolske bispedømme vil overbevise lagmannsretten om at det har rett til å beholde de 40 millioner kronene staten krever tilbakebetalt etter påstand om medlemsjuks, skriver Vårt Land.

annonse

Les også: Oslo katolske bispedømme på tiltalebenken for grovt bedrageri

annonse

I lagmannsretten argumenterte de forrige uke med at Den katolske kirke er en verdensvid kirke som ikke begrenses av nasjonale landegrenser, og derfor ikke krever aktiv innmelding.

Les også: Penger og teologi: Ny runde i retten for katolsk medlemskapsjuks

– Mange har dårlig samvittighet for at de ikke meldte seg inn i Oslo katolske bispedømme tidligere. Vi er jo katolikker, og tilhører kirken. Men vi visste ikke at vi måtte melde oss inn selv i Norge. Hadde vi visst det, hadde vi gjerne meldt oss inn to ganger. Men systemet er ikke slik i Vietnam, der prøvde vi å ha minst mulig å gjøre med staten, sa Huan Nguyen – psykolog og aktiv i Den katolske kirke.

annonse
annonse

Han vitnet for kirken i Borgarting lagmannsrett forrige torsdag, skriver Vårt Land.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.