Stefan Löfven. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse
Riksdagens leder Andreas Norlén har besluttet å utsette statsministeravstemningen i Sverige. Onsdag holder han nye møter med partilederne i Riksdagen.

Etter planen skulle Norlén allerede mandag utpeke hvem som var neste kandidat til bli statsminister i Sverige etter valget i fjor høst, og onsdag skulle partiene i Riksdagen avgjøre hvorvidt de støttet denne kandidaten eller ikke.

annonse

Les også: Svenskene er latterlig naive og godtroende, og de stoler blindt på myndighetene

annonse

En sen beskjed fra Vänsterpartiet om at de ikke ville støtte Stefan Löfven, som etter alt å dømme ville blitt Norléns neste statsministerkandidat, tvang imidlertid talsmannen til å skyve på tidsplanen.

– Når flere partiledere ber om ytterligere tid og det innebærer at regjeringsfloken dermed endelig kan løses, kan jeg ikke nekte dem det, sa Norlén på en pressekonferanse.

Les også: Löfven gikk natteravn og lover kamp mot bilbrennere

annonse
annonse

Samtidig rettet han sterk kritikk mot partiene i Riksdagen for det faktum at de ennå ikke har greid å finne noe levedyktig regjeringsalternativ.

– Mitt utgangspunkt er at jeg allerede har gitt veldig mye tid til denne prosessen, sa Norlén.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.