Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FBIs frykt var at Donald Trump handlet på vegne av Russland, eller mottok ordre fra Russland, da han ga Comey sparken i 2017, sier tidligere polititjenestemenn og personer som er kjent med etterforskningen til New York Times.

Etterforskere som jobber med kontraspionasje, vurderte om sparkingen av Comey truet nasjonens sikkerhet. De ville finne ut om Trump bevisst eller ubevisst opptrådte på vegne av Russland, eller om han utgjorde en trussel mot den nasjonale sikkerheten, skriver avisen.

Trump sier om artikkelen at det er «den mest fornærmende artikkelen jeg noensinne har lest». Han hevder etterforskningen ikke fant noen feil.

annonse

Trump svarer på Twitter om oppsigelsen av Comey at «det var en stor dag for USA» og kalte han en «crooked cop» som ble beskyttet av spesialetterforsker Robert Mueller, melder Breitbart.

Urolige

Det var fredag saken ble kjent. Dagene etter at Donald Trump sparket tidligere FBI-direktør James Comey, ble polititjenestemenn i FBI så urolig for presidentens atferd at de begynte å etterforske om han jobbet på vegne av Russland mot amerikanske interesser, sier tidligere polititjenestemenn og personer som er kjent med etterforskningen til New York Times.

annonse

Amerikanske etterforskere som jobber med kontraspionasje, vurderte hvorvidt presidentens sparking av Comey var til trussel for nasjonens sikkerhet,. De har også forsøkt finne ut om Trump med bevissthet jobbet for Russland eller om han ubevisst ble påvirket av Russlands mulige innflytelse, skriver avisen.

FBIs etterforskning har ifølge NTB blitt en del av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning.

Breitbart meldte i går at kilder nær Muellers sier den endelige rapporten etter etterforskningen trolig blir et «antiklimaks».

Kilde: Resett/ NTB

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon