Illustrasjonsbilde av Bjørndal i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

To 13 år gamle gutter ble mandag kveld ranet med pistol på en bussholdeplass på Bjørndal i Oslo. På søndag kveld ble en 16 år gammel gutt ranet av fem gutter ved Trasop skole. Etter det Resett erfarer var de fornærmede i begge hendelsene av etnisk norsk opprinnelse. Ungdommene som ranet dem beskrives som av utenlandsk opprinnelse. 

– Guttene ble oppsøkt av i hvert fall tre gjerningspersoner, som vi tror er mellom 14 og 18 år gamle. Vi er nå sikre på at det ble brukt en pistol under ranet, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB klokken 22:30.

Tirsdag morgen jaktet politiet fortsatt flere gjerningsmenn.

– Vi har fått noen navn og opplysninger som kan være interessante, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB klokken 5.45.

Les også: Innvandrerungdom banker opp og ydmyker etnisk norsk ungdom i Oslo-området

Guttene ble ikke fysisk skadd, men ble sterkt preget av hendelsen.

– De er blir avhørt sammen med foreldrene sine, som nå tar godt vare på dem. De ble veldig redde, sa Stokkli mandag kveld.

Flere patruljer rykket ut etter hendelsen, som ses opp mot et tilsvarende ran ved Trasop på Oppsal søndag kveld. Da ble flere personer pågrepet, bekreftet Stokkli.

Resett har forhørt seg med Oslo-politiets kommunikasjonsenhet for opplysninger vedrørende ofrenes og gjerningspersonenes etniske bakgrunn. Enheten har sendt vår forespørsel videre til etterforskningslederen ved Enhet øst. Vi avventer svar derfra.

Resett erfarer imidlertid at de fornærmede i begge hendelsene er etnisk norske, mens ungdommene som sto for overfallene er av utenlandsk opprinnelse.

Les også: «Erik» utviklet PTSD av å vokse opp i Groruddalen – norske gutter utsettes for rasistisk vold på Oslo øst

Oppdatering 16. januar kl 11.40.

Politiet opplyser følgende til Resett:

Hei, viser til deres henvendelse angående sakene på Trasop og Bjørndal.

De involverte (gjerningspersoner og fornærmede) er norske statsborgere i aldersgruppen 13-17 år. De har ulike etnisk bakgrunn. Utover dette ønsker vi ikke å gå i detaljer om de enkelte personene, grunnet personvernhensyn (herunder deres unge alder).

Generelt sett ser vi at det har vært en betydelig økning de siste årene når det gjelder anmeldte ransforhold med gjerningspersoner under 18 år.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]