Den saudiarabiske tenåringen Rahaf Mohammed al-Qunun uttalte i et intervju med den australske kringkasteren ABC at hun håper at hennes frihet kan inspirere andre kvinner til å være modige og frie. Foto: Australian Broadcasting Corporation / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den saudiarabiske tenåringen Rahaf Mohammed al-Qunun (18), som har fått asyl i Canada, håper at hennes frihet kan inspirere andre kvinner.

– Jeg håper at historien min utløser en forandring i loven, særlig etter at den har blitt kjent for verden. Den kan være et middel for å få til en endring, sa al-Qunun da hun ble intervjuet av den australske kringkasteren ABC mandag.

Hun viste til Saudi-Arabias uoffisielle formynderskap som hun hevder førte til at hun ble mishandlet av familien sin.

annonse

– Jeg håper at jeg kan oppmuntre andre kvinner til å være modige og frie, sa al-Qunun videre.

18-åringen ble verdenskjent da hun ble stanset på en flyplass i Bangkok 5. januar. Der ba hun for sitt liv og hevdet at familien har mishandlet henne både fysisk og psykisk. Hun fortalte også å ha vendt seg bort fra islam, noe som er en svært alvorlig forbrytelse i Saudi-Arabia.

Thailandske myndigheter truet med å sende henne hjem, men gjennom å skrive om situasjonen sin på Twitter klarte al-Qunun å tvinge fram en helomvending. Hun ble isteden overlevert til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som ga henne status som flyktning.

annonse

Al-Qunun fikk asyl i Canada sist fredag. Dagen etter ankom hun flyplassen i Toronto iført en grå hettegenser med påskriften «Canada» og en caps med UNHCR-logo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon