Den saudiarabiske tenåringen Rahaf Mohammed al-Qunun uttalte i et intervju med den australske kringkasteren ABC at hun håper at hennes frihet kan inspirere andre kvinner til å være modige og frie. Foto: Australian Broadcasting Corporation / AP / NTB scanpix
annonse

Den saudiarabiske tenåringen Rahaf Mohammed al-Qunun (18), som har fått asyl i Canada, håper at hennes frihet kan inspirere andre kvinner.

annonse
annonse

– Jeg håper at historien min utløser en forandring i loven, særlig etter at den har blitt kjent for verden. Den kan være et middel for å få til en endring, sa al-Qunun da hun ble intervjuet av den australske kringkasteren ABC mandag.

annonse

Hun viste til Saudi-Arabias uoffisielle formynderskap som hun hevder førte til at hun ble mishandlet av familien sin.

– Jeg håper at jeg kan oppmuntre andre kvinner til å være modige og frie, sa al-Qunun videre.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

18-åringen ble verdenskjent da hun ble stanset på en flyplass i Bangkok 5. januar. Der ba hun for sitt liv og hevdet at familien har mishandlet henne både fysisk og psykisk. Hun fortalte også å ha vendt seg bort fra islam, noe som er en svært alvorlig forbrytelse i Saudi-Arabia.

Thailandske myndigheter truet med å sende henne hjem, men gjennom å skrive om situasjonen sin på Twitter klarte al-Qunun å tvinge fram en helomvending. Hun ble isteden overlevert til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som ga henne status som flyktning.

Al-Qunun fikk asyl i Canada sist fredag. Dagen etter ankom hun flyplassen i Toronto iført en grå hettegenser med påskriften «Canada» og en caps med UNHCR-logo.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.