De gule vestene foran Triumfbuen i Paris. (AP Photo/Thibault Camus)

Førsteamanuensis Franck Orban ved Høyskolen i Østfold mener at angrepet på mediene er en del av radikaliseringen av De gule vestene,. 

annonse

Dette skriver Vårt Land. I Marseille ble en videojournalist fra TV-kanalen France 3 og to lokale fotografer verbalt trakassert, så til de grader at de ikke kunne arbeide. En kvinnelig reporter fra nyhetsavisa La Dépêche du Midi ble truet med voldtekt i Toulouse. Livvakter må følge TV-journalister på jobb.

Les også: Macron: – De gule vestene er en hatefull mobb

– Når man radikaliseres ser man dessuten fiender overalt. Og de som framstiller De gule vestene negativt, er medier. Da blir de fiender og et mål, sier forskeren.

– Det er svært alvorlig at mediene angripes. Det viser hvor dypt denne tillitskrisen går.

annonse
annonse

Les også: De gule vestene og maktesløse franske presidenter

– Når man ser på Brexit i Storbritannia, Donald Trumps presidentskap i USA og nå altså Frankrike er det tre gamle, vestlige demokratier som har trøbbel med sitt eget demokrati. De sliter også med forholdet mellom velgerne og maktapparatet. Den demokratiske dialogen er i krise i alle tre landene, sier Førsteamanuensis Franck Orban.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.