De gule vestene foran Triumfbuen i Paris. (AP Photo/Thibault Camus)
Del saken
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  

Førsteamanuensis Franck Orban ved Høyskolen i Østfold mener at angrepet på mediene er en del av radikaliseringen av De gule vestene,. 

Dette skriver Vårt Land. I Marseille ble en videojournalist fra TV-kanalen France 3 og to lokale fotografer verbalt trakassert, så til de grader at de ikke kunne arbeide. En kvinnelig reporter fra nyhetsavisa La Dépêche du Midi ble truet med voldtekt i Toulouse. Livvakter må følge TV-journalister på jobb.

Les også: Macron: – De gule vestene er en hatefull mobb

– Når man radikaliseres ser man dessuten fiender overalt. Og de som framstiller De gule vestene negativt, er medier. Da blir de fiender og et mål, sier forskeren.

– Det er svært alvorlig at mediene angripes. Det viser hvor dypt denne tillitskrisen går.

Les også: De gule vestene og maktesløse franske presidenter

– Når man ser på Brexit i Storbritannia, Donald Trumps presidentskap i USA og nå altså Frankrike er det tre gamle, vestlige demokratier som har trøbbel med sitt eget demokrati. De sliter også med forholdet mellom velgerne og maktapparatet. Den demokratiske dialogen er i krise i alle tre landene, sier Førsteamanuensis Franck Orban.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]