Helge Lurås
Redaktør
F.v.: Årets meningsbærer(e) Anders Giæver og Frithjof Jacobsen, Per Egil Hegge, årets redaktør Kjetil B. Alstadheim fra Dagens Næringsliv og årets nyskaper Tove Lie fra Khrono Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 308
 •  
 •  
 •  
 •  

I går kveld la vi ut en satire-sak med tittel Frithjof Jacobsen begynner i Resett. Og sjelden har vi sett en mer spontant lest og delt artikkel.

Trolig var det få av dem som leste hele artikkelen som ikke forsto at dette var en spøk – ren satire. Jacobsen var for hard med seg selv og sin fortid, og vi i Resett vel litt for selvkritiske til akkurat det. Men for sikkerhets skyld avsluttet vi teksten med «Vi takker herr Jacobsen for disse fiktive ord.»

Men mange leser bare overskrifter, eller et par linjer. Og selv om den var merket på forsiden med «Kultur og satire», kunne man sikkert lett ta feil. Og deri ligger også satirens vesen. Skal det være treffende, må det berøre noe folk kan forestille seg som en realitet. Satiren sier noe om virkeligheten, ellers er den død som en fell.

Det er liten grunn for de som gikk «fem på» og med hjertelighet ønsket Jacobsen velkommen til Resett, til å skulle skamme seg. Nå kjenner ikke jeg nevnte VG-kommentator så godt, men at noen i hans bransje kunne tenke seg å gå over til Resett, er slett ikke utenkelig. Det er noen mennesker i gammelmediene som er konforme av nødvendighet snarere enn lyst og iver. De tør ikke annet enn å tråle den smale politisk korrekte sti, men noen er det som beundrer de som tør stå i opposisjon.

Det andre er jo at Resett ikke er så langt fra en «mainstream» avis som mange vil ha det til. Vi dekker bredt i tematikk, og folk som jobber her har alskens forskjellig bakgrunn. Og ja, vi har vært i dialog med flere kandidater som jobber i andre mediehus. Vår nye redaksjonssjef, Lars Akerhaug, kommer fra den etablerte pressen.

Så svaret på tittelens hypotetiske spørsmål: Kunne Frithjof Jacobsen begynt i Resett? må være et rungende ja.

Men det var altså ikke tilfellet, denne gang.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 308
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]