Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En 25 år gammel kvinne ble torsdag knivstukket da hun skulle betale i kassa på en KIWI-butikk i Møllergata i Oslo. Nå ligger den unge kvinnen i respirator. 

annonse

TV 2 møtte fredag kvinnens mor og bror utenfor den aktuelle KIWI-butikken. Moren har opplyst om at datteren ble stukket i en vene lengst ned på ryggen, og at hun nå ligger i respirator. Familien har ennå ikke snakket med henne, men sier hun skal opereres igjen på lørdag. Ifølge moren er det kun flaks at den unge kvinnen overlevde knivstikkingen. 

– Det er helt uvirkelig. Helt forferdelig at noe sånt skjer med et helt tilfeldig offer, som i dette tilfellet var min datter, sier moren til TV 2.

Hennes bror forteller at søsteren var på butikken for å kjøpe lunsj og pante flakser, da knivstikkingen fant sted.

– Da hun var ferdig med å pante, passerte søsteren min og gjerningsmannen hverandre mange ganger, men det var ingen blikkontakt. Deretter gikk søsteren min for å betale. Da kom gjerningsmannen gående bak henne, stikker hånden ned i en veske, tar opp en kniv og stikker henne i ryggen med begge hendene, sier broren.

annonse
annonse

Fikk hjelp

Ifølge broren skulle gjerningsmannen til å stikke søsteren igjen, men da han skled, klarte hun å komme seg ut av butikken, der hun fikk hjelp av en forbipasserende. Gjerningsmannen løp da i motsatt retning. 

Nå vil familien komme i kontakt med personen som hjalp familiemedlemmet utenfor butikken. 

– Vi vil gjerne komme i kontakt med vedkommende som hjalp datteren vår og personen som kjørte etter gjerningspersonen og holdt kontakt med politiet, sier moren til TV 2.

Terror

Knivstikkingen ble først etterforsket av Oslo politidistrikt, men fredag ble det besluttet av Riksadvokaten at saken skulle overføres til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Årsaken er opplysninger siktede kom med i avhør, sent torsdag kveld. Ifølge TV 2 skal siktede ha uttrykt at han ønsket å drepe flere.

– Det er grunn til å undersøke dette knivangrepet som terrorrelatert. Den videre etterforskningen vil forsøke å avklare dette, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 131, som omhandler terror, med strafferamme på 21 års fengsel. Den siktede er i 20-årene, og vil lørdag fremstilles for fengsling.

I en tidligere versjon av denne saken la Resett ut navnet på kvinnen, ettersom TV 2 identifiserte henne. Etter å ha blitt kontaktet av familien har vi nå valgt å fjerne navnet. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.