Demokraten Nancy Pelosi Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Trump avlyser den amerikanske delegasjonens tur til Davos

President Donald Trump avlyser den amerikanske delegasjonens tur til Verdens økonomiske forum. Landets tjenestemenn må håndtere nedstengningen, mener Trump.

– Med hensyn til de 800.000 storslåtte amerikanske arbeiderne som ikke får lønn og får å sikre at hans team kan hjelpe til her hjemme, har Trump avlyst delegasjonens tur til Davos, sier pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders i en uttalelse torsdag.

annonse

Den årlige begivenheten i Davos i Sveits går av stabelen neste uke. Allerede forrige uke kunngjorde Trump at han ikke reiser til konferansen.

Det var finansminister Steven Mnuchin som skulle lede delegasjonen, som også besto av utenriksminister Mike Pompeo, handelsminister Willbur Ross, handelsrepresentant Robert Lighthizer og presidentens assistent Chris Liddell.

Trumps beslutning kommer etter han stanset demokraten Nancy Pelosis planlagte reise til Belgia og Afghanistan på grunn av nedstengningen av offentlig sektor.

annonse

USAs president Donald Trump stanser demokraten Nancy Pelosis planlagte reise til Belgia og Afghanistan på grunn av nedstengningen av offentlig sektor.

Striden mellom Trump og Pelosi, som er USAs to mektigste ledere, skapte torsdag nye overskrifter i USA, der samtaler om å få en slutt på den fire uker lange budsjettstriden står i stampe.

Trumps beslutning er tilsynelatende gjengjeldelse for at demokraten Pelosi, som er leder i Representantenes hus, ba presidenten utsette sin tale om rikets tilstand på grunn av budsjettkaoset.

– Med tanke på at 800.000 storslåtte amerikanere ikke får lønn, er jeg sikker på at du vil være enig i at det er fullstendig passende å utsette denne PR-reisen, skriver Trump i et brev til Pelosi, der han gjør det klart at hun ikke får bruke militærets fly til reisen.

Pelosis talsmann sier formålet med turen som Trump nå setter en stopper for, var å uttrykke takknemlighet til amerikanske soldater og gi nye forsikringer om at USA står last og brast bak NATO.

– Vi kommer til å finne en ny dato for denne sju dager lange ekskursjonen når nedstengningen er over, tilføyer presidenten.

annonse

I brevet tilføyer Trump at Pelosi naturligvis har rett til å gjennomføre turen med rutefly.

Av sikkerhetshensyn var planen om å reise til Afghanistan og Belgia ikke offentliggjort, opplyser Pelosis talsmann Drew Hammill. Det stemmer ifølge Hammill ikke at Pelosi hadde planer om en tur til Egypt, slik Trump har hevdet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon