Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Blant de mediepolitiske punktene i regjeringsplattformen finner man flere setninger om NRK som opposisjonen finner bekymringsfullt, skriver Dagbladet.

«Arbeide for at NRK i minst mulig grad svekker aktivitetsgrunnlaget til medier som henter sine inntekter i markedet.»

– Enten er dette endret politikk, eller så har noen sovet i timen. Dette er en ren Frp-setning. De har tidligere hevdet at NRK skal gjøre det ingen andre aktører kan gjøre, og som det ikke finnes kommersielt grunnlag for. Det blir altfor snevert, og vil gjøre NRK til en smal nisjekanal for spesielt interesserte, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Trond Giske, til Dagbladet.

Les også: NRK-sjef Eriksen slakter regjeringens nye mediepolitikk

– Jeg håper setningen bare er lite gjennomtenkt, for den er overraskende og bekymrer meg. Tolkes den bokstavelig betyr det NRK ikke kan drive med noe som kommersielle tv-aktører gjør og at alt NRK driver med som har kommersielt grunnlag er feil. Det går ikke, fortsetter Giske.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]