Trond Giske. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Blant de mediepolitiske punktene i regjeringsplattformen finner man flere setninger om NRK som opposisjonen finner bekymringsfullt, skriver Dagbladet.

«Arbeide for at NRK i minst mulig grad svekker aktivitetsgrunnlaget til medier som henter sine inntekter i markedet.»

– Enten er dette endret politikk, eller så har noen sovet i timen. Dette er en ren Frp-setning. De har tidligere hevdet at NRK skal gjøre det ingen andre aktører kan gjøre, og som det ikke finnes kommersielt grunnlag for. Det blir altfor snevert, og vil gjøre NRK til en smal nisjekanal for spesielt interesserte, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Trond Giske, til Dagbladet.

Les også: NRK-sjef Eriksen slakter regjeringens nye mediepolitikk

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Jeg håper setningen bare er lite gjennomtenkt, for den er overraskende og bekymrer meg. Tolkes den bokstavelig betyr det NRK ikke kan drive med noe som kommersielle tv-aktører gjør og at alt NRK driver med som har kommersielt grunnlag er feil. Det går ikke, fortsetter Giske.


Del