Foto: AP / NTB scanpix
annonse
Tusener deltok i «gule vester»-demonstrasjoner rundt om i Frankrike, til tross for president Macrons forsøk på å dempe protestene ved å sette i gang debatter.

7.000 personer demonstrerte i Paris lørdag, og det brøt ut sammenstøt mellom demonstranter og politiet. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene, som kastet steiner og flasker.

annonse

20 personer ble pågrepet, ifølge politiet.

annonse

Les også: Macron: – De gule vestene er en hatefull mobb

Det ble også holdt demonstrasjoner i andre byer i Frankrike, blant annet i Rennes og Lyon. Også i Rennes ble det meldt om sammenstøt, der to politifolk ble skadd, ifølge franske medier.

Om lag 27.000 demonstranter deltok i markeringer rundt om i landet, ifølge det franske innenriksdepartementet. Det er en nedgang fra sist helg, da 80.000 deltok i demonstrasjonene.

annonse
annonse

Les også: «De gule vestene» fnyser av Macrons plaster på såret

Dette er den tiende helgen det demonstreres og den første demonstrasjonen etter at Emmanuel Macron tirsdag dro i gang landsomfattende debatter i håp om å dempe protestene til «de gule vestene».

Planen er at det skal holdes diskusjoner i byer, landsbyer, kommuner og på internett i tre måneder, fram til 15. mars.

Les også: Matteo Salvini gir de gule vestene støtte, men får kjeft fra EU-topper

«De gule vestene» begynte sine demonstrasjoner i protest mot økte drivstoffavgifter, som ble innført som et miljøtiltak. Etter hvert har bevegelsen også fremmet en lang rekke andre krav for å bedre lavtløntes kår og minske økonomiske ulikheter i samfunnet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.