Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 168
 •  
 •  
 •  
 •  

Kilder har opplyst til NRK at Erna Solberg vil flytte likestillingspolitikken fra Barne- og familiedepartementet til Kulturdepartementet. Venstres Trine Skei Grande vil da, om hun fortsetter, få tittelen «kultur- og likestillingsminister».

Les også: Solberg vil la Ropstad slippe homopolitikken

– Likestilling, det feltet som betyr minst for regjeringen, flyttes til kultur, det området som betyr nest minst, slik at KrFs Kjell Ingolf Ropstad skal slippe å måtte forholde seg til Pride-parader og oss homofile. Det er et drøyt signal å sende ut til alle oss som ikke lever etter flertallsnormen, sier Anette Trettebergstuen, kulturpolitisk talsperson for Ap og homofil småbarnsmor, til Dagsavisen.

– De barna Ropstad kan få ansvar for som statsråd, er også barn fra utradisjonelle familiekonstellasjoner, med homofile foreldre, sier Trettebergstuen.

Les også: Vebjørn Selbekk: – Ropstad har fått et mørkemannsstempel

– Dette viser hvor langt Erna og Høyre er villig til å gå for å beholde egen makt, når de tramper på kjerneverdier som for oss andre er helt urokkelige, sier Anette og legger til.

– Likestillingspolitikken har ingen ting å gjøre i Kulturdepartementet. Jeg syns dette byttet vitner om et syn på både likestilling og kultur som jeg syns er pinlig.

Les også: Moxnes: – Ropstad bør grue seg til 8. mars

SV er også kritisk.

– Men det jeg reagerer mest på, er begrunnelsen. At Erna vil flytte på likestillings- og homopolitikken for at Ropstad skal slippe å forholde seg til oss, sier Freddy André Øvstegård (SV), som selv er homofil til Dagsavisen.

Trettebergstuen og Øvstegård har imidlertid ikke bemerket at den kommende homoministeren, Trine Skei Grande, stadig vekk har omtalt sin egen stortingsrepresentant Ketil Kjenseth som «han homoen».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 168
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]