Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kilder har opplyst til NRK at Erna Solberg vil flytte likestillingspolitikken fra Barne- og familiedepartementet til Kulturdepartementet. Venstres Trine Skei Grande vil da, om hun fortsetter, få tittelen «kultur- og likestillingsminister».

Les også: Solberg vil la Ropstad slippe homopolitikken

– Likestilling, det feltet som betyr minst for regjeringen, flyttes til kultur, det området som betyr nest minst, slik at KrFs Kjell Ingolf Ropstad skal slippe å måtte forholde seg til Pride-parader og oss homofile. Det er et drøyt signal å sende ut til alle oss som ikke lever etter flertallsnormen, sier Anette Trettebergstuen, kulturpolitisk talsperson for Ap og homofil småbarnsmor, til Dagsavisen.

annonse

– De barna Ropstad kan få ansvar for som statsråd, er også barn fra utradisjonelle familiekonstellasjoner, med homofile foreldre, sier Trettebergstuen.

Les også: Vebjørn Selbekk: – Ropstad har fått et mørkemannsstempel

– Dette viser hvor langt Erna og Høyre er villig til å gå for å beholde egen makt, når de tramper på kjerneverdier som for oss andre er helt urokkelige, sier Anette og legger til.

annonse

– Likestillingspolitikken har ingen ting å gjøre i Kulturdepartementet. Jeg syns dette byttet vitner om et syn på både likestilling og kultur som jeg syns er pinlig.

Les også: Moxnes: – Ropstad bør grue seg til 8. mars

SV er også kritisk.

– Men det jeg reagerer mest på, er begrunnelsen. At Erna vil flytte på likestillings- og homopolitikken for at Ropstad skal slippe å forholde seg til oss, sier Freddy André Øvstegård (SV), som selv er homofil til Dagsavisen.

Trettebergstuen og Øvstegård har imidlertid ikke bemerket at den kommende homoministeren, Trine Skei Grande, stadig vekk har omtalt sin egen stortingsrepresentant Ketil Kjenseth som «han homoen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon