Illustrasjonsbilde.Den gladeste grisen i Møre og Romsdal i 2000. Foto: Sigbjørn Vedeld, Sunnmørsposten / SCANPIX
Del saken
 • 829
 •  
 •  
 •  
 •  

På lørdag hadde vi en sak basert på en VG-artikkel om at Scandic Hotel Norge har sluttet å servere svinekjøtt i kantinen for ansatte. I ettertid har direktøren tatt kontakt med VG og sier forbudet kun gjelder på «kveldstid».

– Vi er opptatt av å tilpasse oss, sa hotelldirektøren først til VG.

annonse

Scandic Hotel Norges ansattkantine serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i sin kantine for de ansatte, sto det først å lese.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen, sa direktøren for hotellet som nyåpnet i fjor etter oppussing.

– Hvorfor er det spesielt svinekjøtt dere unngår? spurte VG

– Det er det vi har fått tilbakemelding på fra ansatte, så da er vi opptatt av å tilpasse oss disse tilbakemeldingene. Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor.

– Hva sier de som spiser svin av deres ansatte?

– Vi har ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger, sa Haukedal som bekrefter at svinestoppen kom etter henvendelser fra ansatte.

– Det kom tilbakemeldinger på at noen ønsket mindre svin, og det har vi tatt til oss.

Bare på kveldstid

Dagen etter at VG først kjørte saken, har det kommet en endring i artikkelen. En observant tvitrer som kaller seg Doremus Schaefer har gjort oss oppmerksom på det.

Scandic Hotel Norge by Scandics ansattkantine «serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i sin kantine for de ansatte på kveldstid. På dagtid serveres det fortsatt kjøttprodukter av svin til de ansatte,» står det nå å lese.

(Tilleggs)Forklaringen som nå gis av direktøren er som følger:

– På kveldstid kan vi av praktiske årsaker som regel kun servere ett måltid, og siden vi har ansatte med mange ulike nasjonaliteter, er det praktisk å unngå svin.

Resett venter spent på ytterligere oppdateringer fra VG i saken. Kanskje bacon plutselig finner plass i kveldsmaten også!

Les også: Norske muslimer må slutte å indoktrinere barna sine til å ha aversjon mot gris

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 829
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]