Illustrasjonsbilde.Den gladeste grisen i Møre og Romsdal i 2000. Foto: Sigbjørn Vedeld, Sunnmørsposten / SCANPIX

På lørdag hadde vi en sak basert på en VG-artikkel om at Scandic Hotel Norge har sluttet å servere svinekjøtt i kantinen for ansatte. I ettertid har direktøren tatt kontakt med VG og sier forbudet kun gjelder på «kveldstid».

annonse

– Vi er opptatt av å tilpasse oss, sa hotelldirektøren først til VG.

Scandic Hotel Norges ansattkantine serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i sin kantine for de ansatte, sto det først å lese.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen, sa direktøren for hotellet som nyåpnet i fjor etter oppussing.

– Hvorfor er det spesielt svinekjøtt dere unngår? spurte VG

annonse
annonse

– Det er det vi har fått tilbakemelding på fra ansatte, så da er vi opptatt av å tilpasse oss disse tilbakemeldingene. Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor.

– Hva sier de som spiser svin av deres ansatte?

– Vi har ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger, sa Haukedal som bekrefter at svinestoppen kom etter henvendelser fra ansatte.

– Det kom tilbakemeldinger på at noen ønsket mindre svin, og det har vi tatt til oss.

Bare på kveldstid

Dagen etter at VG først kjørte saken, har det kommet en endring i artikkelen. En observant tvitrer som kaller seg Doremus Schaefer har gjort oss oppmerksom på det.

Scandic Hotel Norge by Scandics ansattkantine «serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i sin kantine for de ansatte på kveldstid. På dagtid serveres det fortsatt kjøttprodukter av svin til de ansatte,» står det nå å lese.

(Tilleggs)Forklaringen som nå gis av direktøren er som følger:

– På kveldstid kan vi av praktiske årsaker som regel kun servere ett måltid, og siden vi har ansatte med mange ulike nasjonaliteter, er det praktisk å unngå svin.

Resett venter spent på ytterligere oppdateringer fra VG i saken. Kanskje bacon plutselig finner plass i kveldsmaten også!

Les også: Norske muslimer må slutte å indoktrinere barna sine til å ha aversjon mot gris

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.