Reza Aslan. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP
Del saken
 • 557
 •  
 •  
 •  
 •  

I kjølvannet av videoen som gikk viralt på nettet hvor det ble sagt at en ung Trump supporter trakasserte en indianer, har mange kastet seg på bølgen av hat mot den unge mannen. På videoen ser man klart at indianeren, som egentlig heter Nathan Phillips og er en kjent provokatør fra venstresiden, slett ikke blir trakassert av ungdommen. Det er tvert imot Phillips som tvinger seg opp i ansiktet på unggutten mens han slår på en tromme og synger gamle indianersanger. Gutten bare smiler tilbake og går etter en stund bort.

Den muslimske forfatteren Reza Aslan, som opprinnelig kommer fra Iran, er en av dem som sågar oppfordrer til vold mot gutten – og det på Twitter.

– Ærlig spørsmål. Har du noengang sett et mer slagbart ansikt enn denne guttens?, twitrer Aslan, og har fått over 13200 liker for det.

Skjermdump fra Twitter.

Den kjente forfatteren som blant annet har gitt ut boka, «No god but God», som beskriver opphavet og utviklingen av islam, har ikke beklaget tweeten som altså direkte oppfordrer til å slå denne gutten.

Skjermdump fra Aslans hjemmeside.

Twitter har heller ikke reagert.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 557
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]