Reza Aslan. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

I kjølvannet av videoen som gikk viralt på nettet hvor det ble sagt at en ung Trump supporter trakasserte en indianer, har mange kastet seg på bølgen av hat mot den unge mannen. På videoen ser man klart at indianeren, som egentlig heter Nathan Phillips og er en kjent provokatør fra venstresiden, slett ikke blir trakassert av ungdommen. Det er tvert imot Phillips som tvinger seg opp i ansiktet på unggutten mens han slår på en tromme og synger gamle indianersanger. Gutten bare smiler tilbake og går etter en stund bort.

annonse

Den muslimske forfatteren Reza Aslan, som opprinnelig kommer fra Iran, er en av dem som sågar oppfordrer til vold mot gutten – og det på Twitter.

– Ærlig spørsmål. Har du noengang sett et mer slagbart ansikt enn denne guttens?, twitrer Aslan, og har fått over 13200 liker for det.

Skjermdump fra Twitter.

Den kjente forfatteren som blant annet har gitt ut boka, «No god but God», som beskriver opphavet og utviklingen av islam, har ikke beklaget tweeten som altså direkte oppfordrer til å slå denne gutten.

Skjermdump fra Aslans hjemmeside.

Twitter har heller ikke reagert.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.