Illustrasjonsbilde. Den polske ambassaden i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg har oppfordret Polens konsul gjennom de siste fem årene, Dr. Slawomir Kowalski, om å forlate Norge.

Kristenkoalisjon.no (KNN) skriver at konsulen skal han ha fått kunngjøringen på fredag 18. januar – med frist på tre uker til å komme seg ut av landet. De samme opplysninger skal versere i det polske miljøet i Norge.

Kowalski er kjent for sitt engasjement for polske familier som har opplevd overgrep fra det norske barnevernet. Han ble i 2017 kåret til årets konsul av det polske utenriksdepartementet.

annonse

I juli 2018 skrev Resett at konsul Slawomir Kowalski ble fysisk avvist av barnevernet, og hindret inngang i hjemmet til en polsk familie i Akershus av fem politifolk. Han oppfattet dette som trakassering.

Utenriksdepartementet bekrefter til Resett at de har oppfordret Polen til å kalle hjem den polske konsulen i Norge.

– Bakgrunnen er at hans opptreden i en rekke konsulære saker, blant annet i sin oppførsel mot offentlige tjenestemenn, som ikke er forenlig med hans rolle som diplomat, skriver UD.

annonse

De legger til at saken ikke påvirker «vårt gode forhold til Polen og polske myndigheter».

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon