Illustrasjonsbilde. Den polske ambassaden i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Statsminister Erna Solberg har oppfordret Polens konsul gjennom de siste fem årene, Dr. Slawomir Kowalski, om å forlate Norge.

annonse

Kristenkoalisjon.no (KNN) skriver at konsulen skal han ha fått kunngjøringen på fredag 18. januar – med frist på tre uker til å komme seg ut av landet. De samme opplysninger skal versere i det polske miljøet i Norge.

annonse

Kowalski er kjent for sitt engasjement for polske familier som har opplevd overgrep fra det norske barnevernet. Han ble i 2017 kåret til årets konsul av det polske utenriksdepartementet.

I juli 2018 skrev Resett at konsul Slawomir Kowalski ble fysisk avvist av barnevernet, og hindret inngang i hjemmet til en polsk familie i Akershus av fem politifolk. Han oppfattet dette som trakassering.

Utenriksdepartementet bekrefter til Resett at de har oppfordret Polen til å kalle hjem den polske konsulen i Norge.

annonse
annonse

– Bakgrunnen er at hans opptreden i en rekke konsulære saker, blant annet i sin oppførsel mot offentlige tjenestemenn, som ikke er forenlig med hans rolle som diplomat, skriver UD.

De legger til at saken ikke påvirker «vårt gode forhold til Polen og polske myndigheter».

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.