Ocasio Cortez. Foto: M STAN REAVES/REX/SHUTTERSTOCK (10068850R)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nye superstjernen i amerikansk politikk, Alexandria Ocasio-Cortez, er så vag og uklar at selv ikke CNN klarer å unngå kritiske spørsmål. Dette er et klipp fra september, men er aktuelt nå som Ocasio-Cortez er valgt inn i Kongressen.

Politikere har gjort det til en kunstform å ikke besvare spørsmål, og denne unge damen er intet unntak. Jake Tapper hos CNN gir etterhvert opp å få svar på hvordan Ocasio-Cortez har tenkt å finansiere 40 billioner dollar over ti år. Dette er kostnadene på alle de sosiale tiltakene den unge demokraten ønsker å innføre.

De er innom flere temaer, hvor Ocasio-Cortez er ekstremt uklar i sine svar. Men på et felt er hun derimot veldig klar:

I spørsmål om Brett Kavanaugh fortjener en rettferdig prosess og at tvilen skal komme tiltalte til gode, åpner hun med å erklære:

– Brett Kavanaugh bør ikke godkjennes som dommer i US Supreme Court under noen omstendigheter.

– Men fortjener han en rettferdig rettsprosess? Er en anonym anklage nok til å stanse Kavanaughs utnevning?

Ocasio-Cortez svarer slik:

– Når vi tenker på rettferdig prosess, og rettferdighet, så må vi fokusere på offeret. Vi må sørge for at det er rettferdighet for offeret i denne saken (…) Når vi snakker om seksuelle overgrep, så handler det om makt.

Altså: Anklagen er dommen, rettsprosessen skal bare bekrefte anklagene. Dette er identitetspolitikken i et nøtteskall. Kavanaugh og andre «hvite menn som pusher 50» har altså ingen beskyttelse så lenge anklagene kommer fra en av de utallige undertrykte gruppene, ifølge den selvutnevnte «millennial».

Vi skal følge Ocasio-Cortez og amerikansk politikk nøye fremover. Som det kinesiske ordtaket sier: Vi lever i interessante tider.

Her kan du se hele intervjuet:

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]