Ocasio Cortez. Foto: M STAN REAVES/REX/SHUTTERSTOCK (10068850R)

Den nye superstjernen i amerikansk politikk, Alexandria Ocasio-Cortez, er så vag og uklar at selv ikke CNN klarer å unngå kritiske spørsmål. Dette er et klipp fra september, men er aktuelt nå som Ocasio-Cortez er valgt inn i Kongressen.

annonse

Politikere har gjort det til en kunstform å ikke besvare spørsmål, og denne unge damen er intet unntak. Jake Tapper hos CNN gir etterhvert opp å få svar på hvordan Ocasio-Cortez har tenkt å finansiere 40 billioner dollar over ti år. Dette er kostnadene på alle de sosiale tiltakene den unge demokraten ønsker å innføre.

annonse

De er innom flere temaer, hvor Ocasio-Cortez er ekstremt uklar i sine svar. Men på et felt er hun derimot veldig klar:

I spørsmål om Brett Kavanaugh fortjener en rettferdig prosess og at tvilen skal komme tiltalte til gode, åpner hun med å erklære:

– Brett Kavanaugh bør ikke godkjennes som dommer i US Supreme Court under noen omstendigheter.

annonse
annonse

– Men fortjener han en rettferdig rettsprosess? Er en anonym anklage nok til å stanse Kavanaughs utnevning?

Ocasio-Cortez svarer slik:

– Når vi tenker på rettferdig prosess, og rettferdighet, så må vi fokusere på offeret. Vi må sørge for at det er rettferdighet for offeret i denne saken (…) Når vi snakker om seksuelle overgrep, så handler det om makt.

Altså: Anklagen er dommen, rettsprosessen skal bare bekrefte anklagene. Dette er identitetspolitikken i et nøtteskall. Kavanaugh og andre «hvite menn som pusher 50» har altså ingen beskyttelse så lenge anklagene kommer fra en av de utallige undertrykte gruppene, ifølge den selvutnevnte «millennial».

Vi skal følge Ocasio-Cortez og amerikansk politikk nøye fremover. Som det kinesiske ordtaket sier: Vi lever i interessante tider.

Her kan du se hele intervjuet:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.