Ocasio Cortez. Foto: M STAN REAVES/REX/SHUTTERSTOCK (10068850R)
Del

Den nye superstjernen i amerikansk politikk, Alexandria Ocasio-Cortez, er så vag og uklar at selv ikke CNN klarer å unngå kritiske spørsmål. Dette er et klipp fra september, men er aktuelt nå som Ocasio-Cortez er valgt inn i Kongressen.

annonse

Politikere har gjort det til en kunstform å ikke besvare spørsmål, og denne unge damen er intet unntak. Jake Tapper hos CNN gir etterhvert opp å få svar på hvordan Ocasio-Cortez har tenkt å finansiere 40 billioner dollar over ti år. Dette er kostnadene på alle de sosiale tiltakene den unge demokraten ønsker å innføre.

De er innom flere temaer, hvor Ocasio-Cortez er ekstremt uklar i sine svar. Men på et felt er hun derimot veldig klar:

I spørsmål om Brett Kavanaugh fortjener en rettferdig prosess og at tvilen skal komme tiltalte til gode, åpner hun med å erklære:

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Brett Kavanaugh bør ikke godkjennes som dommer i US Supreme Court under noen omstendigheter.

– Men fortjener han en rettferdig rettsprosess? Er en anonym anklage nok til å stanse Kavanaughs utnevning?

Ocasio-Cortez svarer slik:

– Når vi tenker på rettferdig prosess, og rettferdighet, så må vi fokusere på offeret. Vi må sørge for at det er rettferdighet for offeret i denne saken (…) Når vi snakker om seksuelle overgrep, så handler det om makt.

Altså: Anklagen er dommen, rettsprosessen skal bare bekrefte anklagene. Dette er identitetspolitikken i et nøtteskall. Kavanaugh og andre «hvite menn som pusher 50» har altså ingen beskyttelse så lenge anklagene kommer fra en av de utallige undertrykte gruppene, ifølge den selvutnevnte «millennial».

annonse

Vi skal følge Ocasio-Cortez og amerikansk politikk nøye fremover. Som det kinesiske ordtaket sier: Vi lever i interessante tider.

Her kan du se hele intervjuet:

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører