Christian Tybring-Gjedde (innfelt) ber Sumaya Jirde Ali fokusere mer på muslismke mørkemenn enn Frp. Foto: NTB scanpix.

Christian Tybring-Gjedde (Frp) slår tilbake mot Morgenbladets spaltist Sumaya Jirde Ali etter hennes påstander at Frp er et rasistisk parti med en guffen fortid.

annonse

Det var i forrige uke at Per-Willy Amundsen kom med et forslag å innføre kutt i barnetrygden for alle familier med flere enn tre barn, og at tiltaket vil være rettet mot innvandrerfamilier.

Forslaget har skapt mange reaksjoner og spaltist Sumaya Jirde Ali fortalte i et intervju med VG at hun ble fysisk uvel av etter å ha hørt Amundsens forslag.

Nå går hun enda et steg lengre i sine ordvalg. I en ny twitter-tirade kaller hun Frp et rasistisk parti. Ali tror heller ikke på partileder Siv Jensen som tok avstand fra Amundsens uttalelser.

– Er jeg den eneste som synes det er absurd når Frp-ere korrigerer sine egne for åpenbar rasisme? Hele partiet er grunnleggende innvandringsfiendtlig, og har gang på gang vist seg å være rasistisk, og likevel klapper folk som seler og later som at renvaskningen de bedriver er reell, skriver hun.

annonse
annonse

– De kan prøve å pakke det inn så mye de vil i finere ordlag og tankegang tuftet på nasjonalisme, men partiet vil aldri unnslippe sin gufne fortid som for mange av oss enda er synlig i samtiden. Jeg kjøper det ikke. Jeg kommer aldri til å kjøpe det.

Les også: «Fuck Sylvi Listhaug og politiet» er budskapet til Jirde Ali

Ber Ali bekjempe muslimske mørkemenn

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde kritiserer Alis påstander og sier at Morgenblad-spaltisten har et hat og sinne som må ha røtter fra en annen kultur.

– Jeg kjenner ikke Jirdi Ali, men hennes påstander åpenbarer et sinne, hat og intoleranse som må ha røtter i en annen kultur enn i et pluralistisk, tolerant og demokratisk Norge, sier han til Resett.

Sumaya Jirde Ali kom til Norge som flyktning fra Somalia som 6-åring. I 2017 ble hun kåret til «Årets Bodøværing» og «Årets stemme». Den Somaliafødte kvinnen har også fått mye spalteplass i media for sine meninger.

Tybring-Gjedde mener hun bør bruke den tiden hun får i media til å bekjempe muslimske mørkemenn.

– Jeg ønsker henne alt godt og vil oppfordre henne til å bruke sin ytringsfrihet og tilgang til mediene til å bekjempe muslimske mørkemenn. Stå på barrikadene for kvinners frigjøring og likestilling og rop ut mot islams hat mot seksuelle og religiøse minoriteter, avslutter Gjedde.

Sumaya Jirde Ali har foreløpig ikke besvart Resetts henvendelser. 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.