Christian Tybring-Gjedde (innfelt) ber Sumaya Jirde Ali fokusere mer på muslismke mørkemenn enn Frp. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 3.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Christian Tybring-Gjedde (Frp) slår tilbake mot Morgenbladets spaltist Sumaya Jirde Ali etter hennes påstander at Frp er et rasistisk parti med en guffen fortid.

Det var i forrige uke at Per-Willy Amundsen kom med et forslag å innføre kutt i barnetrygden for alle familier med flere enn tre barn, og at tiltaket vil være rettet mot innvandrerfamilier.

Forslaget har skapt mange reaksjoner og spaltist Sumaya Jirde Ali fortalte i et intervju med VG at hun ble fysisk uvel av etter å ha hørt Amundsens forslag.

Nå går hun enda et steg lengre i sine ordvalg. I en ny twitter-tirade kaller hun Frp et rasistisk parti. Ali tror heller ikke på partileder Siv Jensen som tok avstand fra Amundsens uttalelser.

– Er jeg den eneste som synes det er absurd når Frp-ere korrigerer sine egne for åpenbar rasisme? Hele partiet er grunnleggende innvandringsfiendtlig, og har gang på gang vist seg å være rasistisk, og likevel klapper folk som seler og later som at renvaskningen de bedriver er reell, skriver hun.

– De kan prøve å pakke det inn så mye de vil i finere ordlag og tankegang tuftet på nasjonalisme, men partiet vil aldri unnslippe sin gufne fortid som for mange av oss enda er synlig i samtiden. Jeg kjøper det ikke. Jeg kommer aldri til å kjøpe det.

Les også: «Fuck Sylvi Listhaug og politiet» er budskapet til Jirde Ali

Ber Ali bekjempe muslimske mørkemenn

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde kritiserer Alis påstander og sier at Morgenblad-spaltisten har et hat og sinne som må ha røtter fra en annen kultur.

– Jeg kjenner ikke Jirdi Ali, men hennes påstander åpenbarer et sinne, hat og intoleranse som må ha røtter i en annen kultur enn i et pluralistisk, tolerant og demokratisk Norge, sier han til Resett.

Sumaya Jirde Ali kom til Norge som flyktning fra Somalia som 6-åring. I 2017 ble hun kåret til «Årets Bodøværing» og «Årets stemme». Den Somaliafødte kvinnen har også fått mye spalteplass i media for sine meninger.

Tybring-Gjedde mener hun bør bruke den tiden hun får i media til å bekjempe muslimske mørkemenn.

– Jeg ønsker henne alt godt og vil oppfordre henne til å bruke sin ytringsfrihet og tilgang til mediene til å bekjempe muslimske mørkemenn. Stå på barrikadene for kvinners frigjøring og likestilling og rop ut mot islams hat mot seksuelle og religiøse minoriteter, avslutter Gjedde.

Sumaya Jirde Ali har foreløpig ikke besvart Resetts henvendelser. 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]