FNs generalsekretær António Guterres ber om at verdens nasjoner gjør mer i kampen mot klimaendringene. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
annonse

Vi taper kappløpet for å bekjempe klimaendringene, advarer FN-sjef António Guterres, som ber verdens nasjoner gjøre mer enn det som ble lovet i Parisavtalen.

annonse

– Klimaendringene er saken som definerer vår tid. Vi taper kappløpet. Det er helt avgjørende at vi snur denne utviklingen, sa FNs generalsekretær under Verdens økonomiske forum i Davos torsdag.

annonse

Han sa videre at han ikke har noe veldig stort håp om at verdens land vil finne en løsning, men kom med følgende appell:

– Vi trenger politisk vilje, og vi trenger regjeringer som forstår at dette er vår tids viktigste prioritering.

Han mener løftene i Parisavtalen ikke var gode nok, og sier at temperaturen på kloden vil øke med over 3 grader selv om disse løftene skulle innfris.

annonse
annonse

Han ber verdens nasjoner om å komme med sterkere forpliktelser, blant annet flere tiltak for å bremse klimaendringene, tilpasse seg endringene samt økonomisk støtte til fattige land.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.