Illustrasjonsbilde. Taliban krigere. Foto: REUTERS/Parwiz/File Photo
annonse
annonse

Utsendinger fra USA og Taliban forhandler videre på fjerde døgnet i Qatar, men det er ikke kjent om det er framgang i samtalene.

Fredssamtalene kom i stand etter at president Donald Trump før jul varslet at han ville hente hjem rundt halvparten av USAs 14.000 soldater i Afghanistan.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid bekreftet torsdag at samtalene fortsatte på fjerde døgnet, og en av opprørernes militære ledere opplyser i en kunngjøring at samtalene dreier seg om ulike aspekter ved USAs varslede tilbaketrekking.

annonse

Pakistans UD bekrefter også at samtalene fortsetter i Qatar, mens USA og NATO har vært tause siden tirsdag, da president Donald Trumps spesialutsending Zalmay Khalilzad bekreftet at det pågikk samtaler med Taliban i Doha.

Ifølge den afghanske TV-stasjonen Tolo News fortsetter samtalene fredag, men Afghanistans president Ashraf Ghani advarer mot overdrevne forhåpninger.

Ghani, som deltar på Verdens økonomiske toppmøte i Davos, ble torsdag spurt om det ligger an til gjennombrudd i fredssamtalene.

annonse

– Ikke i den forstand, lød hans svar.

Afghanske myndigheter har lenge ønsket å forhandle med Taliban, men opprørerne nekter, kaller regjeringen i Kabul løpegutter for USA og vil bare forhandle med amerikanerne.

Afghanistans de facto statsminister Abdullah Abdullah legger ikke skjul på sin frustrasjon over dette.

– Man kan ikke ha en fredsprosess via stedfortredere, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon