Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse

I en tekst Resett omtalte torsdag, kommer det frem hvordan Aisha-moskeen på Holmlia plasserer kvinner i et eget rom der de må se foredrag på en storskjerm, adskilt fra menn.

annonse

Teksten til journalist Inga Ragnhild Holst har skapt mange reaksjoner, også i lokalmiljøet på Holmlia. En lokal muslimsk kvinne skriver følgende på Facebook:

annonse

– Jeg bruker ikke hijab til daglig. Men når jeg sjelden gang drar til moskeen har jeg på hijab. Og elsker å sitte blant kvinner.For meg er moskeen en samlingsarena med andre muslimske kvinner. Som muslimsk kvinne vil jeg bevare på vår kultur og være atskilt fra menns lokaler. Det skal ingen ikke-muslim komme og si hvordan vi kvinner skal være i egen moske.

– Jeg elsker å gå til moskeen der jeg dekker håret mitt og sitter sammen med damene. Dette er min religion og mitt valg.

 

annonse
annonse
Skjermdump fra Facebook.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.