Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

I en tekst Resett omtalte torsdag, kommer det frem hvordan Aisha-moskeen på Holmlia plasserer kvinner i et eget rom der de må se foredrag på en storskjerm, adskilt fra menn.

Teksten til journalist Inga Ragnhild Holst har skapt mange reaksjoner, også i lokalmiljøet på Holmlia. En lokal muslimsk kvinne skriver følgende på Facebook:

– Jeg bruker ikke hijab til daglig. Men når jeg sjelden gang drar til moskeen har jeg på hijab. Og elsker å sitte blant kvinner.For meg er moskeen en samlingsarena med andre muslimske kvinner. Som muslimsk kvinne vil jeg bevare på vår kultur og være atskilt fra menns lokaler. Det skal ingen ikke-muslim komme og si hvordan vi kvinner skal være i egen moske.

annonse

– Jeg elsker å gå til moskeen der jeg dekker håret mitt og sitter sammen med damene. Dette er min religion og mitt valg.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Skjermdump fra Facebook.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon