annonse
annonse

Karin Andersen har tatt til motmæle mot Erna Solberg og regjeringen i et innlegg på Facebook. Hun synes Norges regjering rett og slett er for norsk, og videre mener hun at det viktigste statsministeren gjør fremover er å ta et oppgjør med «skremselspropaganda» mot flyktninger og migranter. 

Utspillet har allerede blitt kritisert, blant annet av Resetts Maria Zähler.

Det kan imidlertid også være interessant å ta en kikk på hvem som representerer SV på Stortinget.

annonse

Ser vi på hvem som ble valgt inn for SV i 2017 er nemlig alle etnisk norske og har hvit hudfarge. Til alt overmål er det et stort flertall menn. Blant de innvalgte var det fire kvinner og syv menn.

I perioden har riktignok Sheida Sangtarash fra Akershus steppet inn som vara for Nicholas Wilkinson, som har blitt langvarig sykmeldt på grunn av slag.

Vi har stilt flere spørsmål til Karin Andersen og kommer tilbake med en ny oppdatering om vi får svar.

annonse

Slik ble stortingsgruppen presentert på SVs sider etter valget i 2017:

Audun Lysbakken (39), stortingsrepresentant for Hordaland.

Audun er partileder i SV. Han kommer fra Bergen og er bosatt på Holmlia i Oslo. Han har vært stortingsrepresentant siden 2001, og har blant annet vært nestleder i SV og barne-, likestillings- og inkluderingsminister under den rødgrønne regjering. Han har grunnfag i fransk og sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Les mer om Audun her. Du kan også følge ham på FacebookTwitter og Instagram.

Kari Elisabeth Kaski (30), stortingsrepresentant for Oslo.

Kari Elisabeth fra Kirkenes i Finnmark er nå bosatt på Veitvet i Oslo. Hun er tidligere partisekretær i SV. Før det jobbet hun seks år i miljøstiftelsen ZERO, blant annet som rådgiver og nestleder. Hun satt også i sentralstyret i Natur og ungdom. Hun er idag medlem i SVs politiske ledelse. Hun har studert europeiske- og amerikanske studier og samfunnsøkonomi ved UiO, og fransk ved Université de Bourgogne. Følg henne gjerne på FacebookInstagram og Twitter.

Arne Nævra (63), stortingsrepresentant Buskerud.

annonse

En av Norges mest profilerte naturfotografer og naturfilmprodusenter. Arne står bak et utall innslag, programmer og filmer, særlig for NRK, siden 1978. Arne er født på en gård i Øvre Eiker, Buskerud.  Han har studert biologi ved Universitetet i Oslo og har vært med i SV siden SF-tiden. Han var aktiv i begge EU-kampene og i samlingsprosessen til SV, og var gruppeleder i Buskerud fylkesting for SV i 1979-1983.

Freddy André Øvstegård (22), stortingsrepresentant for Østfold.

Freddy er nå Stortingets yngste representant. Han bor i Sarpsborg, og er student. Han har en bachelor i statsvitenskap ved UiO, og studerer nå idéhistorie. Tidligere yrkeserfaring: kundeveileder i NSB, telefonintervjuer Ipsos MMI og servitør. Han er første nestleder i SU, landsstyremedlem i SV og tidligere fylkesleder i Østfold SU.

Lars Haltbrekken (46), stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag.

Lars er en av Norges mest profilerte miljøvernaktivister gjennom flere tiår. Han var leder gjennom mange år av Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Tidligere var han ansatt i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Følg ham på FacebookTwitter og Instagram.

Nicholas Wilkinson (29), stortingsrepresentant for Akershus.

Nicholas er født og oppvokst, og bor, på Kolbotn i Akershus. Han er tidligere leder i Sosialistisk ungdom, fylkessekretær for Akershus SV og trainee i SVs stortingsgruppe. Han har delt norsk/britisk statsborgerskap, og har tatt en MA i politisk økonomi og bachelor i politikk, filosofi og økonomi ved University of Manchester. Følg ham på FacebookTwitter og Instagram.

Wilkonson er sykmeldt etter en serie små slag. Hans vararepresentant er Sheida Sangtarash fra Akershus. 

Petter Eide (58), stortingsrepresentant for Oslo.

Petter er en svært profilert aktivist gjennom mange år, særlig i hans tidligere roller som generalsekretær i Amnesty Norge, generalsekretær i Care International Norge, generalsekretær i Norsk folkehjelp og leder for Kirkens nødhjelps hjelpearbeid i Pakistan. Han var politisk sekretær i SV fra 86 til 91, leder av internasjonalt utvalg 2010–2011. Idag er han partner i Conow kompetansesenter for internasjonale relasjoner. Han har lærerutdanning og hovedfag i sosialantropologi. Følg ham på Facebook.

Karin Andersen (64), stortingsrepresentant for Hedmark.

Med sin sjette periode på Stortinget blir Karin Andersen tingets eldste kvinnelige representant. Hun har sittet på Stortinget for Hedmark siden 1997, og var før det også vararepresentant fra 1989 til 1993. Hun jobbet som barnehageassistent fra 1977 til 1997. Hun er også fylkesvaraordfører og fylkestingmedlem i Hedmark og har hatt flere lokalpolitiske verv, og har studert samfunnsplanlegging ved Høyskolen på Lillehammer. Følg henne på Facebook og Twitter.

Mona Fagerås (45), stortingsrepresentant for Nordland.

annonse

Mona er fra Vestvågøy kommune i Lofoten, og er den eneste representant på Stortinget fra Lofoten. Hun er utdannet lærer fra Høyskolen i Tromsø og har jobbet som fylkesråd for næring og regional utvikling i Nordland de to siste årene. Før det var hun lærer på Ballstad og Leknes skole i Lofoten og rektor ved Buksnes og Opdøl skole. Hun har representert SV  i kommunestyret i Vestvågøy i 12 år. De fire siste også i formannskapet. Hun var nestleder i Nordland SV 2014–2016.

Solfrid Lerbrekk (26), stortingsrepresentant for Rogaland.

Solfrid er utdannet fagarbeider, med flere ulike verv i fagbevegelsen bak seg. Hun ble først tillitsvalgt som lærling på Ekofisk. Hun kommer til Stortinget fra jobben som ungdomssekretær i LO Rogaland.

Torgeir Knag Fylkesnes (42), stortingsrepresentant for Troms.

Torgeir har vært stortingsrepresentant siden 2013. Han har hovedfag i filosofi. Tidligere var han studentpolitiker og kommunestyrerepresentant. Han har også jobbet i lengre perioder for SVs stortingssekretariat og partikontor, vært kommunikasjonsrådgiver for Norsk sykepleierforbund og kommunikasjonssjef i Teknologirådet. Følg ham på Facebook og Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon