Kastrup lufthavn. Illustrasjonsfoto: Jeanne Kornum / SCANPIX
Del

Når flypassasjerer går gjennom sikkerhetskontrollene hender det med jevne mellomrom at de glemmer igjen småpenger. En sikkerhetskontrollør på Kastrup Flyplass i København oppdaget at en person som for lengst var ute av syne hadde glemt igjen 9 danske kroner.

Han tok vare på pengene og plasserte dem til slutt i de ansattes velferdsbøsse. Kontrolløren jobbet med å kontrollere flyplassens egne ansatte. Det ble oppdaget, og han ble sagt opp for «tyveri». Det angrer nok flyplassledelsen på i dag.

Det var en kollega som slo alarm, og ledelse mente det var å betrakte som tyveri. Riktig nok tillater ledelsen at ansatte plasserer gjenglemte penger i velferdsbøssen, og har en praksis for at det gjøres, men da må de først få en formell tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Det var sikkerhetskontrolløren ikke klar over, skriver fagforeningsbladet Fagbladet3F.

«Det var en feil, men arbeidsgiveren hadde ikke instruert ham ordentlig,» sier kontrollørens advokat til Fagbladet3F. «Derfor hadde det vært mer enn rimelig om han hadde fått vite hvordan prosedyrene var, og kanskje en liten irettesettelse, men overhodet ikke oppsigelse,» sier han.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Det samme mente den danske retten. Han ble frifunnet for tyveri, og arbeidsgiveren, København Lufthavn, må betale 400 000 kroner i erstatning.


Del