Kastrup lufthavn. Illustrasjonsfoto: Jeanne Kornum / SCANPIX
annonse

Når flypassasjerer går gjennom sikkerhetskontrollene hender det med jevne mellomrom at de glemmer igjen småpenger. En sikkerhetskontrollør på Kastrup Flyplass i København oppdaget at en person som for lengst var ute av syne hadde glemt igjen 9 danske kroner.

annonse

Han tok vare på pengene og plasserte dem til slutt i de ansattes velferdsbøsse. Kontrolløren jobbet med å kontrollere flyplassens egne ansatte. Det ble oppdaget, og han ble sagt opp for «tyveri». Det angrer nok flyplassledelsen på i dag.

annonse

Det var en kollega som slo alarm, og ledelse mente det var å betrakte som tyveri. Riktig nok tillater ledelsen at ansatte plasserer gjenglemte penger i velferdsbøssen, og har en praksis for at det gjøres, men da må de først få en formell tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Det var sikkerhetskontrolløren ikke klar over, skriver fagforeningsbladet Fagbladet3F.

«Det var en feil, men arbeidsgiveren hadde ikke instruert ham ordentlig,» sier kontrollørens advokat til Fagbladet3F. «Derfor hadde det vært mer enn rimelig om han hadde fått vite hvordan prosedyrene var, og kanskje en liten irettesettelse, men overhodet ikke oppsigelse,» sier han.

Det samme mente den danske retten. Han ble frifunnet for tyveri, og arbeidsgiveren, København Lufthavn, må betale 400 000 kroner i erstatning.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.