Situasjonen er fortsatt svært spent i Caracas. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
annonse
Venezuela skriver ned sin valuta med nesten 35 prosent til et nivå som er i tråd med vekslingskursen mot dollar på det svarte markedet.

Den offisielle valutakursen er nå fastsatt til 3.200 bolivar mot 1 dollar, opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP. Til sammenligning er kursen 3.118 bolivarer på dolartoday.com, som fungerer som en referanse for svartebørsen.

annonse
annonse

Samtidig skal veksling tilbys av en teknologiplattform drevet av det private firmaet Interbanex, som sier de vil drive på grunnlag av tilbud og etterspørsel.

annonse

Les også: Siste fase av den «sosialistiske utopi»: Venezuela reiser inn i absolutt kaos

Kunngjøringen innebærer en stor kuvending fra president Nicolas Maduros regime, som har håndhevet streng valutakontroll siden 2003, samtidig som det har vært monopol på utenlandske reserver. Det har tvunget enkeltpersoner og bedrifter til å skaffe dollar på det svarte markedet, hvor kursen mot dollar var 30 ganger høyere enn den offisielle kursen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Venezuela er hardt rammet av hyperinflasjon. Inflasjonen var i fjor på over 1,3 million prosent, ifølge Det internasjonale pengefondet IMF.

Den økonomiske krisen har ført til stor fattigdom, masseflukt og mangel på mat og medisiner.

Les også: Tett samarbeid mellom Iran, Venezuela og Hizbollah

Minst 35 mennesker ble drept og 850 pågrepet i forbindelse med de voldsomme protestene i Venezuela forrige uke, ifølge lokale menneskerettsgrupper.

– 35 personer ble drept i sammenheng med protestene siden mandag forrige uke, sier direktør Rafael Uzcategui i den ikke-statlige organisasjonen PROVEA.

En annen venezuelansk menneskerettsorganisasjon, Foro Penal, opplyser at 850 mennesker, blant dem 77 mindreårige, er pågrepet.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.