Fagforbundets leder Mette Nord fløy business til Finland, men sier hun behøver fleksibiliteten en slik billett gir. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Fagforbundets leder, Mette Nord, fant seg en plass fremst i flyet da hun mandag dro til Finland sammen med ledelsen i LO og Ap.

Bak henne på andre klasse satt LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagsavisen.

Se også: Fagforbundet støtter Støre som Aps partileder

annonse

Nord sier hun skjønner at det kan virke elitistisk at hun reiser alene på første klasse.

– Det høres ut som om det er luksus å reise business, men vi reiser tre-fire ganger i uken, og det er ganske ubekvemt. Det kan selvfølgelig fortone seg som en type elitetenkning, men det er det ikke ment som. Det er ment som en måte å ivareta fleksibiliteten på, slik at vi kan endre billetten fort uten at det koster ekstra, sier hun.

Det var på vei til den årlige Samak-konferansen at Mette Nord mandag morgen tok et Finnair-fly fra Gardermoen til Helsingfors i Finland sammen med store deler av fagbevegelsen, Arbeiderpartiet og Presse-Norge.

– Jeg trenger fleksibiliteten en slik billett gir, men jeg har ikke behov for noe luksus, sier fagforeningslederen til Dagsavisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon