Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / Wojtek RADWANSKI

Utvisningen av den polske diplomaten Sławomir Kowalski begrunnet med at han i sitt arbeid for polske familier i konflikt med Barnevernet angivelig skal ha opptrådt utilbørlig mot norske tjenestemenn, vekker stadig oppsikt og kritikk i utlandet. Se videoen her.

annonse

 

Over 20 000 polakker har skrevet under en underskriftskampanje til støtte for den polske konsulen, og nå har Steven Bennett, som leder en organisasjon i Østerrike som har som oppgave å informere i sosiale medier om det norske barnevernet, lagt ut en tilsvarende underskriftsliste på engelsk, som ventes å få stor oppslutning.

Facebook trekker han frem det solide positive ryktet som den polske diplomaten har. Han ble utnevnt av en liberal polsk regjering, og mottok en «årets konsul»-pris av den etterfølgende konservative regjeringen.

Som en oppfølging av utvisningssaken mot den polske diplomaten viste et polsk TV-selskap mandag programmet «Worth Talking» (TVP Info), om det som den polske kommentatoren Grzegorz Górny i en artikkel i den polske avisen wpolityce.pl omtaler som aktivitetene til «det beryktede Barnevernet, et norsk kontor som massivt fjerner barn fra legitime foreldre».

Les også: Polen i front for Europas konservative dreining.

I TV-programmet kom Polens tidligere utenriksminister Jan Dziedziczak med krass kritikk av det norske Barnevernet.

Saken er omtalt blant annet i rumenske aviser, og til det tsjekkiske nettstedet vlasteneckenoviny.cz sier den tsjekkiske kristeligdemokratiske EU-parlamentarikeren Thomas Zdechovský at han ser på utvisningen som en ren hevnaksjon fra barnevernet med støtte fra det norske utenriksdepartementet, etter at Polen nylig innvilget politisk asyl til en ung norsk barnemor som de mente var forfulgt av barnevernet i strid med menneskerettighetene, tidligere omtalt i Resett.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.