Forsvarer Brynjar Meling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  

I september 2017 ble en 35-åring fra Libanon siktet for deltagelse i en terrororganisasjon. Tidligere samme år hadde han søkt asyl i Norge. På sosiale medier publiserte han bilder av at han bowlet, fløy med Widerøe, satte poteter og lagde mat. Det er NRK som melder dette.

annonse

NRK har fått tak i videoer som viser mannen i en sentral rolle for terrorgruppa Jabhat al-Nusra, som sverget troskap til Al-Qaida. Videoene har vært sentrale som bevismateriale i PSTs siktelse mot mannen, som i november 2018 ble utvidet til også å gjelde terrorforbund.

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til NRK at asylsøkeren selv fortalte PST om videoene, og at han ikke er en ekstrem islamist.

– Han har forklart at han hadde en rolle han ikke valgte selv. Dette er ting som er gjort under tvang, hvor han ikke hadde mulighet til å nekte. Det var snakk om å bli drept eller gjøre det han ble satt til å gjøre, sier Meling til NRK.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Min klient har forklart at han fikk en rolle i gruppen han var i. Det var blant annet basert på at han snakket godt engelsk og arabisk. Derfor ble han brukt til å komme med informasjon og gi beskjeder, sier Meling.


Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
  1.7K
  Shares
 • 1.7K
 •  
 •  
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører