Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRKs terrorekspert og ekstremistforsker Lars Gule retter voldsom kritikk mot Frp-politiker Per-Willy Amundsen.

annonse

Amundsen har vært under massiv kritikk de siste ukene etter forslaget om kutt i barnetrygden etter barn nummer tre.

– Jeg er opptatt av at vi har en befolkningssammensetning som er bærekraftig. Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi er nødt til å gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, skal han ha sagt i et intervju med TV 2.

– Mine forslag til endringer i barnetrygden skiller overhode ikke på mennesker ut fra etnisitet. Det har jeg aldri tatt til orde for og det ble heller ikke formidlet slik av TV2, skrev Amundsen på sin egen Facebook-side etter å ha mottatt massiv kritikk.

– Rasistisk

annonse
annonse

NRKs terrorekspert Lars Gule benyttet anledningen etter Amundsens forslag om kutt i barnetrygden til å spørre sin egne følgere om FrP-politikeren er en rasist.

– Amundsens ARGUMENTASJON er – og forblir – rasistisk, uansett hvordan han akkurat nå (når dette skrives) forsøker å vri seg unna i Dagsnytt 18. Hans «oppklaring» på egen Facebook-side er overhodet ikke bedre. I tillegg har Amundsen frekkhetens nådegave og gjentar sine utflukter – uten å si noe som helst nytt, skriver Gule i et langt innlegg.

Les også: Per-Willy Amundsen blir truet med vold og kalt «rasshøl» og «nazi-faen» etter kritikk av Lars Gule

Deretter refser han regjeringen for å ha hatt han som justisminister.

– Det er den eksplisitte etnisk/kulturelle begrunnelsen som gjør Amundsens forslag rasistisk. Og han gjør knapt forsøk på å skjule dette. Om Amundsen ikke forstår dette, er mannen fullstendig inkompetente – for å si det høflig. Det er en skam at han har vært justisminister, raser NRKs terrorekspert.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.