Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

NRKs terrorekspert og ekstremistforsker Lars Gule retter voldsom kritikk mot Frp-politiker Per-Willy Amundsen.

annonse
annonse

Amundsen har vært under massiv kritikk de siste ukene etter forslaget om kutt i barnetrygden etter barn nummer tre.

annonse

– Jeg er opptatt av at vi har en befolkningssammensetning som er bærekraftig. Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi er nødt til å gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, skal han ha sagt i et intervju med TV 2.

– Mine forslag til endringer i barnetrygden skiller overhode ikke på mennesker ut fra etnisitet. Det har jeg aldri tatt til orde for og det ble heller ikke formidlet slik av TV2, skrev Amundsen på sin egen Facebook-side etter å ha mottatt massiv kritikk.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Rasistisk

NRKs terrorekspert Lars Gule benyttet anledningen etter Amundsens forslag om kutt i barnetrygden til å spørre sin egne følgere om FrP-politikeren er en rasist.

– Amundsens ARGUMENTASJON er – og forblir – rasistisk, uansett hvordan han akkurat nå (når dette skrives) forsøker å vri seg unna i Dagsnytt 18. Hans «oppklaring» på egen Facebook-side er overhodet ikke bedre. I tillegg har Amundsen frekkhetens nådegave og gjentar sine utflukter – uten å si noe som helst nytt, skriver Gule i et langt innlegg.

Les også: Per-Willy Amundsen blir truet med vold og kalt «rasshøl» og «nazi-faen» etter kritikk av Lars Gule

Deretter refser han regjeringen for å ha hatt han som justisminister.

– Det er den eksplisitte etnisk/kulturelle begrunnelsen som gjør Amundsens forslag rasistisk. Og han gjør knapt forsøk på å skjule dette. Om Amundsen ikke forstår dette, er mannen fullstendig inkompetente – for å si det høflig. Det er en skam at han har vært justisminister, raser NRKs terrorekspert.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.