Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matt Rourke
annonse
annonse

For en liten tid tilbake ble Resett tipset om at fem syriske flyktninger har blitt aktive i en pistolklubb i Kvinesdal i Agder. En av dem skal ha båret hijab. Angivelig skulle opplæringen de mottok ha blitt betalt i sin helhet av NAV. En av tipserne uttrykker bekymring over våpentreningen og stiller spørsmål ved hvorfor noen som oppgir å flykte fra krig, «skaffer det som hobby når man kommer til et trygt og sivilisert land».

Resett har vært i kontakt med nestlederen for pistolklubben, Kjell Eivind Lund. Vedkommende kunne bekrefte at fem utlendinger får opplæring. Men han ble mindre og mindre meddelsom ettersom vi stilte spørsmål ved hvem som betalte for kursene og hvilken oppførsel og bekledning de bemerkede pistolskytterne hadde. Flere medlemmer i pistolklubben skal ha følt ubehag med situasjonen.

Avisen Agder skriver også om saken i dag og opplyser at de «er kjent med fra flere hold at Kvinesdal Pistolklubb har fått beskjed om at utgiftene knyttet til flyktningenes medlemskap skal betales av Nav. Det er blitt sendt regning for medlemmene, og Nav refunderer summen til pistolklubben.»

annonse

Lederen i Kvinesdal Pistolklubb Torbjørn Hellås sier til Agder Avis at:

– Så lenge medlemmer i klubben oppfører seg greit og følger reglene våre, så kan ikke vi nekte noen å være med på treningene.

– Alle våre medlemmer følger regelverket vårt akkurat, presiserer Hellås til avisen.

annonse

Etter det Resett kjenner til er nå saken blitt et tema lokalt og også PST er koplet inn. NAV har forsøkt å legge lokk på saken og ønsker ikke medieoppmerksomhet om det. Det har ikke lykkes Resett å få noen uttalelse fra NAV om saken.

Oppdatering kl. 14.46

Politioverbetjent Jan Magne Olsen ved Kvinesdal Lensmannskontor sier til Resett at man ikke trenger verken vandelsattest eller norsk statsborgerskap for å være medlem av noen foreninger. Han sier videre at han har snakket om ryktene med NAV-leder i Kvinesdal, Bente Haugland.

NAV-leder i Kvinesdal, Bente Haugland, henviser nå i en SMS til Resett videre til ordfører Per Sverre Kvinlaug. Kvinlaug har foreløpig ikke svart på Resetts henvendelse.

Oppdatering kl. 17.20

Seniorrådgiver kommunikasjon Nina Zachariassen ved NAV Agder opplyser i en epost til Resett i ettermiddag at det er «ett medlem i Kvinesdal pistolklubb som har fått kontingenten betalt av NAV.»

Hun skriver videre at «alle bosatte flyktninger får det første året dekket kontingent til et medlemsskap i en idrettsklubb, lag eller forening. Dette er et folkehelse- og integreringstiltak i regi av Kvinesdal kommune.»

Saken oppdateres fortløpende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon