Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge er på vei til å bli en totalitær politistat. Aktivister tilknyttet den islamkritiske organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) er tiltalt for hatkriminalitet etter å ha uttalt seg om islam, muslimer og innvandring på et folkelig språk.

En professor vil stille personer for retten dersom de ytrer seg på en måte som fremmer negative følelser, oppfatninger og holdninger. Det er vanskelig ikke å knytte disse angrepene på pluralisme og fri meningsutvikling til avskaffelsen av juryordningen, altså den folkelige kontrollen med rettsutøvelsen.

Jeg har sett videoen fra SIAN-aktivistenes markering foran Stortinget som utgjør en del av grunnlaget for tiltalen for hatkriminalitet. Det jeg så, var en følelsesladet kvinne som på et folkelig språk sa hva hun mente om islam, muslimer, norske politikere og norsk asyl- og innvandringspolitikk. Talen var skarp, men alt som ble fremført, burde etter mine begreper være innenfor rammen av ytringsfriheten.

annonse

Men i Norge har politiet en såkalte hatkriminalitetsgruppe, og juristene i denne gruppen har gransket talen som fanden leser Bibelen og funnet et par utsagn som kan oppfattes som hatefulle.

Og resultatet er altså at en kvinne som gav uttrykk for holdninger som trolig deles av hundretusener av nordmenn, og som var uheldig nok til å komme med et par kanskje ikke helt veloverveide utsagn som en overivrig jurist kan gripe tak i, er tiltalt for hatkriminalitet. Dette betyr at politiet, som ikke har ressurser til å bekjempe vold, narkotikaomsetning, innbrudd og liknende, bruker sine krefter på å granske ethvert utsagn medlemmer av «ubehagelige» grupperinger som SIAN fremfører, i håp om å finne noe som kan brukes til å trekke dem for retten.

Dette er en nøyaktig kopi av måten sikkerhetstjenestene i Brezjnevs Sovjet og de øvrige østblokkstatene opererte på. Personer som hadde «feil» meninger, ble overvåket, trakassert og trukket for retten for den minste forseelse. Målet var å skremme såkalte dissidenter til taushet og å skremme andre fra å slutte seg til dissidentene.

annonse

Les også: Ytringsfrihetsforbundet utdeler sitt andre stipend

Vi har i dag et politi som med våre myndigheters velsignelse bruker sine ressurser på å skremme norske borgere fra å uttale seg om temaer som islam, muslimer, innvandring og svikefulle politikere.

Det er vanskelig ikke å koble angrepene på det åpne samfunn og borgernes rett til frimodig å gi uttrykk for sine meninger med avviklingen av juryordningen. At politijuristene til nå har vært forsiktige med å trekke folk for retten for hatefulle ytringer skyldes sannsynligvis for en stor del at de vet at vanlige mennesker vil kvie seg for å dømme sine medmennesker for ytringer de selv ville ha kunnet komme til å fremføre i en opphetet diskusjon eller liknende. Men nå som juryordningen er avviklet og rettsutøvelsen er overlatt til dommere og jurister, er det fritt frem for ambisiøse politijurister som vil gjøre karriere ved å delta i bekjempelsen av såkalt hatkriminalitet.

Hvem blir de neste?

Dersom SIAN-aktivistene blir dømt for hatkriminalitet, vil mer moderate miljøer, for eksempel nettaviser som Resett og Document.no, garantert bli trukket for retten for ekstremisme og hatefulle ytringer i neste omgang. Jevnfør professoren som vil trekke personer for retten for enhver ytring som fremmer negative følelser, oppfatninger og holdninger.

Dersom vi ikke setter ned foten, kan vi snart risikere ikke å ha noen ytringsfrihet. Men hva kan vi gjøre?

Jeg mener Resett bør kjenne sin besøkelsestid. Når noen utsettes for den type politisk misbruk av rettsvesenet for å stanse ubehagelige ytringer som SIAN-aktivistene nå opplever, bør Resett svare med en støttekampanje.

Helge Lurås og Resett-redaksjonen bør reklamere for videoen fra SIANs markeringen foran Stortinget og oppfordre Resetts lesere til å se videoen og å skrive støtteerklæringer til SIAN-aktivistene og deres kamp mot politijuristene i kommentarfeltet på Youtube. Med en kampanje på Resett burde det være mulig å få titusener av mennesker til å se videoen. Dersom politijuristene vet at følgene av en tiltale for hatkriminalitet blir omtale av saken på Resett og en spredning av de angivelig hatefulle ytringene til titusener av mennesker som trolig er positivt innstilt til ytringene, vil de trolig tenke seg om flere ganger før de prøver å skremme folk til taushet.

annonse

Dessuten bør Resett, som allerede har blitt en maktfaktor blant det som kan kalles nasjonalkonservativt innstilte mennesker, utfordre justisminister Tor Mikkel Wara og Fremskrittspartiet til å avklare sitt syn på at norske borgere trekkes for retten for at de gir uttrykk for oppfatninger som trolig sammenfaller med holdningene til grunnfjellet av Fremskrittsparti-sympatisører.

Djevelen er ikke så fryktelig som han fremstilles, lyder et russisk ordtak. Ved å være modige og å appellere til vanlige menneskers verdier og rettferdighetssans kan vi slå tilbake den fremvoksende politistaten og sørge for at norske borgere frimodig kan benytte seg av sin grunnlovsfestede ytringsfrihet.

Les også: De politisk korrekte hyklerne som vil kneble Sylvi Listhaug etablerer et «fond for ytringsfrihet»

De som ønsker å donere penger til Ytringsfrihetsforbundet for å bidra til stipendordningen eller på annen måte støtte vårt arbeid, kan gjøre det ved å bruke VIPPS 549112. Man kan også betale til kontonummer: 1506.18.14806. Andre betalingsmåter finner man her.

YFO ønsker også nye medlemmer velkommen. Innmelding kan gjøres her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon