annonse
annonse

Benedicte Bjørnland har lagt fram sin siste trusselvurdering som PST-sjef. Nå venter tunge oppgaver som ny politidirektør.

– Det føles kanskje litt vemodig. Jeg har hatt en veldig fin jobb i snart sju år. At det kommer til en ende nå, er litt vemodig, sier Bjørnland til NTB.

Mandag la hun fram sin siste trusselvurdering som PST-sjef. I april tar hun fatt på oppgaven som ny politidirektør og har en klar oppfatning om hva som blir den største utfordringen:

annonse

– Det er snakk om noe så enkelt – og så vanskelig – som å fullføre reformen. Jeg erfarer at man står midt oppi politireformen. Det å komme gjennom arbeidet, og lande på beina, blir prioritet nummer én, sier hun.

Bjørnland mener hun kan bidra med «et hjerte som banker for politietaten» i sin nye jobb. Samtidig trekker hun fram sin brede og lange erfaring fra politi og påtalemyndighet.

– Det kommer ikke til å være noe «sesam-sesam» når jeg kommer. Jeg tror det venter mange motbakker og hardt arbeid. Men jeg skal jo bidra med det jeg har og gjøre absolutt det som står i min makt for at det skal gå bra, sier hun.

annonse

Hun har følgende råd til den som tar over jobben som PST-sjef etter henne:

– Det handler om de alvorligste truslene mot nasjonen Norge. Man kan ikke komme inn og være veldig engstelig. Og så må man ha lyst til å jobbe mye. Da kommer man til å få en veldig fin arbeidsplass og mange spennende dager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon