F.v. byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (delvis skjult), byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg og havnedirektør Ingvar M. Mathisen under åpningen av Oslo Havns nye landstrømanlegg tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøpartiet De Grønne (MDG) forslag til partiprogram i Oslo (2019-2023) viser at programkomiteen ønsker å forby bilkjøring i flere Oslo-gater på søndager.

– Det er en idé fra Paris hvor man frigjør veiarealene til myke trafikanter, litt som vi gjør i Oslo i forbindelse med ulike arrangementer som 17. mai og når det er maraton, men at man gjør det mer regelmessig enn nå, sa leder av Oslo MDGs programkomité, Torkil Vederhus.

Forslaget møter høster kritikk fra partiene som kjemper om å ta over styringen av hovedstaden etter valget til høsten.

annonse

– Totalt uaktuelt, sier 1. kandidat til kommunevalget i Oslo for Frp, Aina Stenersen, til Nettavisen.

– Det er helt absurd
Forslaget betyr i første omgang at man vil stenge enkeltgater for biltrafikk på noen søndager, for å gi plass til fotgjengere, syklister og forskjellige aktiviteter. Men målet til MDG er å utvide ordningen til større områder, og til søndager gjennom store deler av året.

– Dette er et helt absurd og uaktuelt forslag, som viser nok en gang hvor langt og totalt fjernt MDG virkelig er fra innbyggerne i Oslo, sier Stenersen.

Aina Stenersen (Fr.P) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Se også: MDG vil redde velferdsstaten med innvandring heller enn fødsler

– Tror folk vil være positive
Torkil Vederhus tror folk vil like forslaget om søndagsstengte gater.

– Jeg tror akkurat dette forslaget er noe folk i Oslo vil være ganske positive til. De er vant til midlertidig stenging av gater i forbindelse med ulike arrangementer. Det er snakk om å gjøre det man gjør på Musikkens dag og på markedsdager, men bare litt mer.

Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

 

Se også: Lan Marie Bergs rådgiver ønsker kilometerlang sykkeltunnel under oslo

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon