Johan H. Andresen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Per-Willy Amundsen (Frp) tar Hege Storhaug og hennes nettsted Rights.no i forsvar etter angrep fra den norske tobakksmilliardæren Johan H. Andresen.

I forrige uke skrev Resett om Wild X, Norges eneste flerkulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjon, som mente Hege Storhaug drev en muslimfiendtlig blogg som har spredt løgner om organisasjonen deres.

Bakgrunnen for uttalelsen til Wild X var at Storhaug skal ha påstått at jihadister har tatt jegerprøven hos dem.

annonse

– Ifølge Hege Storhaug tok disse ekstremistene jegerprøve. Sannheten er at vi brøt voksenopplæringsloven og nektet å melde dem opp til eksamen, hevdet den flekulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjonen.

Etter at Wild X slaktet Hege Storhaug på egen nettside, fikk de støtte av tobakksmillardæren Johan H. Andresen som kalte Storhaugs støttespillere for dritt på Twitter.

– Hege Storhaug lyver om Wild X. Hver lille dritt som mener som henne kan si fra her, med fullt navn, hvis dere tør, skrev han truende.

Kommentaren fikk tommel opp av blant andre TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

annonse

– Men hvis meningsmotstanderne er rasister er det vel helt på sin plass, eller skal også de behandles med respekt, svarte TV 2-journalisten til en person som mente Andersen gikk for langt i å kalle meningsmotstandere for dritt.

 

– Hypermoralisme

annonse

Rasist-stempelet og kritikken mot Storhaug blir ikke godt tatt i mot av den tidligere justisministeren Per-Willy Amundsen.

I et innlegg på Facebook tar han Rights-redaktøren i forsvar.

-Hege Storhaug er en heltinne. Hun har alltid gått foran og vist vei. Hun har vist oss hva islam er for de av oss som ønsker frihet. Derfor er det avskyelig når en tobakksmilliardær forsøker å undergrave hennes viktige arbeid. Hypermoralisme fra en mann som gir oss kreft er et lite pent syn, skriver Amundsen.

Investerer i «ytringsfrihetsfond»

Andresen tilhører den såkalte «tobakksgrenen» av slekten Andresen, som tidligere drev Tiedemanns Tobakksfabrikk. Mangemilliardæren startet FERD i 2001, et investeringsselskap som i fjor fikk massiv kritikk da de slapp unna en skatteregning på 100 millioner kroner.

Andresen er styreleder i FERD og opplyste i forrige uke at selskapet går inn med penger til norsk PENs «ytringsfrihetsfond».

– Av og til er de minste investeringene de viktigste, som i ⁦norsk pen, tvitret han om investeringen i forrige uke.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon