Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 67
 •  
 •  
 •  
 •  

En av mine daglige frokostaktiviteter er å klikke meg inn på storyboard.no. Der får du informasjon om hvilke nyhetssaker som er mest delt i sosiale medier. Men plutselig har det skjedd en subtil forandring på den norske varianten av Storyboard.

Før
Etter å ha klikket meg inn og lest de 20 mest delte sakene var bonusen å se topp 10 av hvilke medier som var mest delt det siste døgnet. Nesten alltid var Resett, Document og Rights der. Og det i kamp med giganter som NRK, TV2 og VG. Ikke som nummer 1,2,3, men heller ikke som nummer 8,9,10. Det er likevel utrolig at tre medier med få ansatte i redaksjonen, og som går mot strømmen, klarer å karre seg fast i det «relevante» mediebildet.


Der du før fikk se topp tjue; får du nå se topp femten. Der du før fikk se de ti mest delte mediene; får du nå ikke se noen. Men det blir først interessant når du sjekker hvordan siden fungerer i Sverige og Danmark. Der er det fremdeles topp tjue nyheter og topp ti medier. Det samme gjelder andre europeiske land jeg har tilgang til. Topp 20. Topp 10. Men i Norge: Topp 15 og det er det!

Hvorfor det? Ikke er det varslet. Ikke er det en del av en trend i andre land storyboard fungerer. Ikke gir det noen mening med mindre man tenker litt konspiratorisk. Jeg håper dette ikke er en trend. Men en glipp som «rettes» opp.

Hvis ikke er det Pravda på norsk.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 67
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]